Header Ads

Ραχήλ Μακρή: Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε ξενοδοχεία γεμάτα τουρίστες

25-07-2013: ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής, σύμφωνα με τα άρθρα 32 παρ. 9 και 49Α παρ.6 του ΚτΒ, από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου και από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., κ. Γεώργιο Κόλλια,
σχετικά με τη σύναψη συμβάσεως που αφορά την ανάθεση προμήθειας καλωδίων και αγωγών και την προώθηση των διαδικασιών υπογραφής συμβάσεων με τους μειοδότες οίκους «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ Α.Ε.», έναντι συνολικού τιμήματος 18.669.008,30 ευρώ, «NEXANS ΕΛΛΑΣ ΑΒΕ», έναντι συνολικού τιμήματος 10.432.643,00 ευρώ και «ΚΑΛΩΔΙΑ ΞΑΝΘΗΣ Α.Ε.», έναντι συνολικού τιμήματος 1.899.000,00 ευρώ.


Διαβάστε την τοποθέτηση της Ραχήλ Μακρή και δείτε το σχετικό βίντεο



ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Επειδή συνέβη χθες και είναι εδώ ο Υφυπουργός. Στη Ρόδο, υπάρχουν κάποια χρωστούμενα από μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες από τιμολόγια της ΔΕΗ. Κάποιοι πήγαν χθες σε ξενοδοχεία απειλώντας τους ξενοδόχους και, σε κάποιο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, έκοψαν το ρεύμα από τις 12 μέχρι τις 4, με αποτέλεσμα τουρίστες να έχουν προβεί σε μηνύσεις απέναντι σε ξενοδόχους για το θέμα αυτό. γνωρίζετε πολύ καλά ότι, αυτή τη στιγμή, στα νησιά μας, στα ξενοδοχεία, υπάρχουν χιλιάδες τουρίστες και οι υπηρεσίες της ΔΕΗ δεν μπορεί να προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις, πηγαίνοντας και εκβιάζοντας. Δόθηκε, μάλιστα, απ’ ό,τι μου είπαν οι ξενοδόχοι και μια διορία, σήμερα μέχρι κάποια ώρα, ότι αν δεν καταβάλουν τα οφειλόμενα ποσά, θα κλείσουν το ρεύμα σε όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου.
Αυτά, όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορεί να γίνονται με τέτοιο εκβιαστικό τρόπο, ιδίως όταν έχουμε τόσο ανάγκη τον τουρισμό. Πρέπει να γίνει μια διευθέτηση, τουλάχιστον να περιμένουν να λήξει η τουριστική περίοδος. Δεν ξέρω τι ακριβώς χρωστούν και κακώς τα χρωστούν, όλοι πρέπει να δίνουν τις οφειλές προς το Δημόσιο και τη ΔΕΗ, εννοείται, αλλά είναι πολύ εκβιαστικό να πηγαίνεις και να τους κόβεις το ρεύμα ενώ έχουν μέσα τουρίστες. Κινδυνεύει και η χώρα μας από αυτό. Οι ξένοι που, σωστά, έχουν μια άλλη φιλοσοφία και, με το παραμικρό, κάνουν μηνύσεις προς τη χώρα, αυτό μας εκθέτει ως χώρα. Οπότε, αν μπορείτε, να παρέμβετε σε αυτό το θέμα και να ζητήσετε μια διευθέτηση. Να τους δώσετε μια προθεσμία, γιατί δεν έχουν πληρωθεί από τα πρακτορεία. Έχουν τους τουρίστες, αλλά τα πρακτορεία μεταγενέστερα τους πληρώνουν. Είναι πολύ σοβαρό, σας παρακαλώ, να παρέμβετε εκεί στη Ρόδο και να δοθεί μια λύση.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Εγώ, πάντως, έχω περιστατικό που, κάθε άλλο παρά εκβιαστικά, λειτούργησε η ΔΕΗ. Ανανεώνουν συνεχώς τις προθεσμίες και στο τέλος, ενώ και σε μένα δεσμεύτηκε ότι μια δυο φορές θα πληρώσει, δεν το τήρησε και, στο τέλος, αναγκαστικά, έπρεπε να το κόψουν το ρεύμα.
ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Συμφωνώ και είπα από μόνη μου, κύριε Πρόεδρε, ότι πρέπει να πληρώνουν όλοι τις υποχρεώσεις τους προς τη ΔΕΗ και δεν γίνεται να χρωστάνε οι επιχειρηματίες.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Δεν λειτουργεί έτσι η ΔΕΗ. Δίνει προθεσμίες, αλλά…
ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Όμως, το να κλείνουμε το ρεύμα σε ένα ξενοδοχείο που είναι γεμάτο τουρίστες στη Ρόδο, καταλαβαίνετε ότι δημιουργεί μια άσχημη εικόνα και προβλήματα. Ας τα διευθετήσουν αλλιώς, λοιπόν, κι ας πάνε από τον Σεπτέμβρη – Οκτώβρη να τους πάρουν τα χρήματα.
Από το Blogger.