Header Ads

Σε καταλήψεις προχωρεί από την Τετάρτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Καταλήψεις σε δήμους και δημοτικά κτήρια, αρχής γενομένης από την Τετάρτη, αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις της κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας-κινητικότητας.


Οι σωματεία των εργαζόμενων θα αποφασίσουν τις κινήσεις στις οποίες θα προβούν ανά δήμο.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το υφιστάμενο σχέδιο της κυβέρνησης, οι σχολικοί φύλακες και οι εκπαιδευτικοί θα αποτελέσουν τις πρώτες «δεξαμενές» από τις οποίες θα προέλθουν οι εργαζόμενοι που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, έως το τέλος Ιουλίου.

Πρόκειται για 2.200 σχολικούς φύλακες, 2.000 εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στο υπουργείο Παιδείας, αλλά και 50 υπαλλήλους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στο δεύτερο «κύμα» θα βρεθούν οι δημοτικοί αστυνομικοί.

Ακόμα 8.300 δημόσιοι υπάλληλοι θα υπαχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας στο τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ άλλοι 12.500 έως το τέλος του 2013.

Όπως διευκρινίζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μέσω ανακοίνωσής του, το καθεστώς διαθεσιμότητας μειώνεται πλέον στους 8 από τους 12 μήνες.


"ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ."
Από το Blogger.