Header Ads

Κοινωνικό Οδοντιατρείο σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη

Την έναρξη λειτουργίας Κοινωνικού Οδοντιατρείου στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα, για την παροχή πρωτοβάθμιας οδοντιατρικής περίθαλψης για ανασφάλιστους άπορους οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε υγειονομικές υπηρεσίες, αποφάσισε η διοίκηση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης.


Ήδη η διοίκηση του Οδοντιατρικού Συλλόγου απέστειλε σχετική ανακοίνωση- ενημέρωση στα μέλη του συλλόγου με την οποία καλεί τους οδοντιάτρους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στην προσπάθεια αυτή.

Σύμφωνα με τον Ταμία του Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου, πρόεδρο της Οδοντιατρικής Εταιρείας Πτολεμαΐδας και υπεύθυνο του Κοινωνικού Οδοντιατρείου Πτολεμαΐδας, Παναγιώτη Γκλούμπο, η λειτουργία του Κοινωνικού Οδοντιατρείου γίνεται στο πλαίσιο λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου, καθώς το Κοινωνικό Ιατρείο θα παραπέμπει στους εθελοντές οδοντιάτρους τους ασθενείς που έχουν ανάγκη άμεσης οδοντιατρικής περίθαλψης.

Μέχρι στιγμής έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από 10 οδοντιάτρους στην Πτολεμαΐδα και σύμφωνα με τον κ. Γκλούμπο αναμένεται να δηλώσουν συμμετοχή περισσότεροι από 20 από τους 50 οδοντιάτρους της Πτολεμαΐδας. «Μακάρι να δηλώσουν συμμετοχή και οι 50, νομίζω όμως πως με 20-30 εθελοντές συναδέλφους μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες». Σημείωσε, ωστόσο ότι σαφής εικόνα για τη συμμετοχή εθελοντών οδοντιάτρων στην προσπάθεια αυτή, θα υπάρξει στις αμέσως επόμενες μέρες, αφού μόλις απεστάλη η σχετική ανακοίνωση του Οδοντιατρικού Συλλόγου προς τα μέλη του με την οποία τους καλεί να εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Ο κ. Γκλούμπος υπογράμμισε επίσης ότι η βασική υπηρεσία που θα παρέχουν τα Κοινωνικά Οδοντιατρεία θα είναι παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας, δηλαδή η αντιμετώπιση του πόνου, καθώς «το βασικό μέλημα είναι να απαλλαγεί ο ασθενής που θα προσέρχεται στο Κοινωνικό Οδοντιατρείο από τον πόνο και εάν χρειάζεται να γίνει σφράγισμα ή εξαγωγή θα το αποφασίζει ο γιατρός, ενώ για άλλες εργασίες θα μπορεί να παραπέμπεται ο κοινωνικός ασθενής στο Οδοντιατρείο του νοσοκομείου».

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα Πτολεμαΐος
Από το Blogger.