Header Ads

Το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαϊδας

Το Εργατικό Κέντρο Πτολ/δας συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ .

Κυβέρνηση και Τρόικα δεν λένε να βάλουν φρένο στον κατήφορο που έχουν οδηγήσει τον κόσμο της εργασίας.


Αντίθετα με διαδικασίες εξπρές και νέα πολυνομοσχέδια ντροπής επιταχύνουν με κάθε τρόπο την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση όλων των Ελλήνων πολιτών.

· Οι διαθεσιμότητες

· Η κινητικότητα και εν τέλει οι απολύσεις

· Η ανεργία που έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις

· Οι συνεχείς επιστρατεύσεις

· Τα νέα χαράτσια που προωθούνται με το καινούργιο φορολογικό

· Τα συνεχιζόμενα λουκέτα στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα

· Ο νέος μηχανισμός υπονόμευσης της συλλογικής διαπραγμάτευσης

κάθε ένα από τα παραπάνω και ένα καρφί στην ταφόπλακα που θέλουν να βάλουν οι δήθεν σωτήρες μας σε όλα όσα έχουν διεκδικήσει και έχουν κατακτήσει με αγώνες όλες οι προηγούμενες γενιές μέχρι και σήμερα.

Η ανεργία στην περιοχή μας έχει φτάσει στο κόκκινο, η ανασφάλιστη και μαύρη εργασία κερδίζει συνεχώς έδαφος, ειδικά στους χώρους των ορυχείων και των σταθμών της ΔΕΗ. Τα πολυαναμενόμενα 8μηνα, τα οποία δίνουν μία πρόσκαιρη διέξοδο από την ανεργία στους κατοίκους της περιοχής, έχουν προκαλέσει αναστάτωση και οργή με την απαράδεκτη απόφαση της ΔΕΗ για την επιβολή των κατώτατων ορίων αμοιβής.

Σήμερα από την πλατεία της πόλης μας, δίνουμε την απάντησή μας σε όσους θέλουν να λυγήσουν την εργατική τάξη. Δεν πρέπει να αφήσουμε το μέλλον μας έρμαιο στα χέρια κάποιων τεχνοκρατών, που επανειλημμένα έχουν αποδειχθεί λάθος εκ των υστέρων με τραγικά αποτελέσματα για την καθημερινή επιβίωσή μας.

Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν έχουν πλέον κανένα περιθώριο οικονομικής αντοχής. Έχουν όμως τη δύναμη να αντιπαλέψουν και να ακυρώσουν αυτές τις απαράδεκτες και αντεργατικές πολιτικές.

Λέμε ΤΕΛΟΣ και ΌΧΙ στην υπογραφή και εφαρμογή οποιουδήποτε πολυνομοσχεδίου ντροπής και κοινωνικής εξαθλίωσης.
Από το Blogger.