Header Ads

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Π.Ε. Κοζάνης για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και τις απολύσεις στους εκπαιδευτικούς και φύλακες

Η θλιβερή μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, συνεχίζοντας τον ολισθηρό δρόμο των αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων, των επικίνδυνων λύσεων, των αιφνιδιασμών και κυρίως των αυταρχικών και αντιλαϊκών πολιτικών δημιουργεί ''μαύρες τρύπες" όχι μόνο στην ΕΡΤ, αλλά και στους ορίζοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στα δημόσια σχολεία.


Με την εφαρμογή τυφλών, μαζικών και οριζόντιων μέτρων, η λεγόμενη αναδιάρθρωση του Δημοσίου εξελίσσεται στη δραματική συρρίκνωσή του, στον μαρασμό και στην κατάρρευση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στην υποβάθμιση και στη διάλυση της Παιδείας, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις και τα χρονοδιαγράμματα των δανειστών.

Χωρίς πρόγραμμα, χωρίς συζήτηση με κανέναν, η κυβέρνηση του "δώστα όλα" στην τρόικα και "πάρτα όλα" από την κοινωνία και τους θεσμούς της, ετοιμάζει ανθρωποθυσίες στο βωμό της κερδοφορίας των τοκογλύφων δανειστών και των τραπεζιτών.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί το μόνιμο θύμα, καθώς περιορίζεται συνεχώς το κοινωνικό της έργο και συρρικνώνονται οι υπηρεσίες της, "πληρώνοντας" τις πολιτικές του Μνημονίου και της Τρόικας.

Δεν είναι δυνατόν μια αρμοδιότητα που έχει δοθεί στους δήμους εδώ και 28 χρόνια, προσφέροντας υπηρεσίες και διασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία των πόλεών μας, να καταργείται με τρόπο αιφνιδιαστικό και στη λογική του «πονάει δόντι κόβει κεφάλι» . Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συμβάλει τα μέγιστα στην εξυγίανση της δημόσιας διοίκησης και δεν υπάρχει κανένα πλέον περιθώριο για καμία άλλη βίαιη προσαρμογή.

Ταυτόχρονα, η δικομματική κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να εκτελέσει ένα ακόμα από τα «συμβόλαια θανάτου» που έχει αναλάβει:

2000 εκπαιδευτικοί και 2500 περίπου φύλακες σχολείων εντός του μήνα θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, δεν θα επιστρέψουν ποτέ σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, προκειμένου να καλυφθεί ο κατάλογος των 15.000 «αποχωρήσεων» ως το τέλος του 2014.

Για τους «εκτελεστές» των μνημονιακών πολιτικών αυτοί οι εργαζόμενοι δεν είναι παρά κάποιοι ακόμα αριθμοί, που θα προστεθούν στις εκατοντάδες χιλιάδες των ανέργων. Επιπλέον, με αυτές τις πολιτικές το δημόσιο σχολείο θα υποβαθμιστεί και θα απαξιωθεί ακόμα περισσότερο.

Είμαστε ριζικά αντίθετοι με το ενδεχόμενο κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας και μετάταξης των 4.000 δημοτικών αστυνόμων στην Ελληνική Αστυνομία καθώς και με τις 4500 απολύσεις των καθηγητών και φυλάκων και γενικότερα με την πολιτική αποδόμησης του δημόσιου σχολείου

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων θα βάλουν φρένο στον κατήφορο του αυταρχισμού και της αδιαλλαξίας. Κύριοι της κυβέρνησης, οι μέρες της ασυδοσίας σας είναι μετρημένες.





Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ
Από το Blogger.