Header Ads

Όσοι αρνούνται να μετακινηθούν σε νέες θέσεις θα απολυθούν

«Όσοι αρνηθούν να μετακινηθούν στις νέες θέσεις στο πλαίσιο της κινητικότητας θα απολυθούν», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης στη Realnews.

«Θα εφαρμοστούν με συνέπεια και αποφασιστικότητα οι νόμοι, δεν γίνεται αλλιώς», λέει ο κ. Μιχελάκης. Δηλώνει ότι σέβεται το δικαίωμα στη διαμαρτυρία αλλά διαμηνύει πως «η πολιτεία δεν πρόκειται να επιτρέψει την υποταγή της χώρας στα άκρα και τις ακρότητες». Δεν αποκλείει να κλείσουν οργανισμοί «που δεν έχουν λόγο ύπαρξης» αν και υπογραμμίζει ότι δεν θα υπάρξουν άλλες οριζόντιες περικοπές στους ΟΤΑ.


Μητσοτάκης: Δεν κινδυνεύουν με απόλυση όσοι προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ
«Οι δημόσιοι υπάλληλοι που προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ ακόμα και αν μπουν σε καθεστώς κινητικότητας δεν θα απολυθούν. Αυτή την πρόταση την έχω καταθέσει πρώτος εδώ και δυο, περίπου, χρόνια. Παραμένω δηλαδή σταθερός στις απόψεις, τις οποίες και δεν μεταβάλλω ανάλογα με το δημόσιο αξίωμα που κατέχω», υπογραμμίζει ο κ.Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.
Οπως επισημαίνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, «υποχρεωτικές απομακρύνσεις θα προκύψουν και από καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων, μια διαδικασία που έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα, παρότι έχει γίνει αρκετή δουλειά προπαρασκευής σε αυτή την κατεύθυνση.
«Η οριστική επίλυση του προβλήματος των προσωρινών διαταγών θα οδηγήσει στην έξοδο από το Δημόσιο συμβασιούχους, οι οποίοι είχαν πετύχει καθεστώς μονιμοποίησης καταστρατηγώντας βάναυσα το πνεύμα του Συντάγματος. Μόνο όταν εξαντληθούν αυτές οι κατηγορίες θα καταφύγουμε στη δεξαμενή της κινητικότητας», τονίζει ο υπουργός εξηγώντας πως θα αντλήσει από τη δεξαμενή του Δημοσίου υπαλλήλους προς απόλυση.
Από το Blogger.