Header Ads

Ιδιωτικές εταιρείες θα κρίνουν αν πρέπει να γίνονται εγχειρήσεις!

Στα πρότυπα των ασφαλιστικών εταιρειών θα λειτουργεί πλέον ο ΕΟΠΥΥ, όπως δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Σύμφωνα με τον υπουργό, όταν γίνεται εισαγωγή ασθενούς σε νοσοκομείο – δημόσιο ή ιδιωτικό – και ο ΕΟΠΥΥ καλείται να καλύψει κόστος για επέμβαση και νοσηλεία θα υπάρχει έλεγχος από ιδιώτη, όπως ακριβώς κάνουν και οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.


«Οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες θα κρίνουν αν πρέπει να γίνονται εγχειρήσεις και αν δίνεται σωστή αγωγή στους ασθενείς. Πάντα τον πρώτο λόγο θα τον έχει ο γιατρός. Κανένας δεν θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων. Δεν ανακαλύπτουμε την πυρίτιδα. Έχει έρθει η ώρα να κάνουμε στην πατρίδα μας αυτά που χρειάζεται για να τη σώσουμε. Θέλω να σέβομαι τον κόπο των ανθρώπων και όχι να τον σπαταλώ. Εάν θέλουμε να συνεχίσουμε τη σπατάλη, θα πρέπει να καταστραφούμε», ανέφερε, μιλώντας στο Mega.

Ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε ακόμη ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο χώρο της Υγείας και πρόσθεσε ότι στον χώρο της Υγείας υπάρχουν πολλά κενά: Ζητάμε προσωπικό, δεν διώχνουμε.

Για το σχέδιο κινητικότητας ανέφερε πως «σε πρώτη φάση ο στόχος είναι να βγάλουμε 1.250 εργαζομένους. Θα εξαιρεθούν οι γιατροί. Μας λείπουν κάποιες θέσεις και κάπου έχουμε πλεονάζον προσωπικό. Όσοι βγουν σε καθεστώς κινητικότητας, δεν θα χρειαστεί να περιμένουν 8 μήνες για τη νέα τους τοποθέτηση».

Όσοι ενταχθούν στο καθεστώς κινητικότητας (κυρίως νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό) σε περίπου ένα με δύο μήνες θα μετακινηθούν στη νέα θέση τους, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη. Η μετακίνηση θα γίνει εντός περιφέρειας, παρατήρησε.

Ανέφερε ακόμη ότι «η τρόικα συμφώνησε για αύξηση κονδυλίων για την υγεία, αλλά ζήτησε λογαριασμό από πού θα τα κόψουμε».

«Μιλάμε στην Ελλάδα, τσακωνόμαστε για τα αυτονόητα. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι δημοτικοί αστυνομικοί κάνουν έτσι. Όποιοι είναι καλοί στη δουλειά τους και δεν μπήκαν με μέσο, δεν έχουν τίποτα να φοβούνται. Η εικόνα με τη Χρυσή Αυγή ήταν ντροπιαστική», επισήμανε.

tvxs.gr
Από το Blogger.