Header Ads

Κοζάνη: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας υγειονομικών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στην πύλη του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης θα πραγματοποιήσει σήμερα, Τετάρτη, η Επιτροπή Αγώνα Υγειονομικών Γ.Ν. Κοζάνης και του Κέντρου Υγείας Σιάτιστας.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, το νοσοκομείο της Κοζάνης από το πρώτο κύμα σιγά-σιγά μετατρέπεται σε νοσοκομείο μίας νόσου, οι οργανικές Κενές Θέσεις δεν καλύφθηκαν ποτέ, το Απαρχαιωμένο Οργανόγραμμα του Νοσοκομείου δεν αλλάζει, γιατροί συνεχώς «φεύγουν» και δεν υπάρχει καμία πρόοδος για καλύτερη ιχνηλάτηση και επίβλεψη των περιστατικών covid. Επίσης, οι υγειονομικοί διερωτώνται πόσο συχνά κάνουν ελέγχους για covid οι εργαζόμενοι σε εργολάβους στη ΔΕΗ. “Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου λειτουργεί μονίμως με μετακινούμενους γιατρούς της γενική ιατρικής αποδυναμώνοντας συνεχώς την πρωτοβάθμια περίθαλψη υγείας και η γυναικολογική κλινική μετατράπηκε ήδη σε covid κλινική και συνέχεια έχει η ψυχιατρική (η μοναδική στη Δ.Μακεδονία!!!)”, αναφέρουν.

Οι Κινητές Ομάδες Υγείας (Κ.ΟΜ.Υ) Κοζάνης θα πραγματοποιήσουν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους για Covid-19 με rapid test, σήμερα, Τετάρτη 7 Απριλίου, από τις 12.00 έως τις 14.00, στην Τοπική Κοινότητα Κρόκου του Δήμου Κοζάνης. Οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν ελεύθερα, χωρίς ραντεβού στα Γραφεία της Κοινότητας.

Πτολεμαΐδα: Κινητοποίηση Υγειονομικών

Κινητοποίηση με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας διοργανώνουν Υγειονομικοί σήμερα στις 11 το πρωί μπροστά από το Κέντρο Υγείας Πτολεμαΐδας. Διεκδικούν:

Άμεσες προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ υγειονομικού προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
Ενίσχυση της ΠΦΥ με μόνιμο προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό.
Έγκαιρη προμήθεια όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων, απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.
Τακτικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους υγειονομικούς (εμβολιασμένους και μη),
Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.
Επαναφορά της λειτουργίας των τακτικών ιατρείων, των χειρουργείων και όλων των κλινικών.
• Ένταξη στα ΒΑΕ. Ορισμός ως επαγγελματική ασθένεια η νόσηση από COVID-19 λόγω έκθεσης κατά τη διάρκεια της εργασίας.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

 

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.