Header Ads

Το ΣτΕ απέρριψε νέες προσφυγές για το Ελληνικό

Ένα ακόμα βήμα που ολοκληρώνει τις εκκρεμότητες που υπάρχουν για τη μεγάλη επένδσυη του Ελληνικού, σημειώθηκε καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση ακύρωσης κατά της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που έχει εγκρίνει τις πολεοδομικές μελέτες και τους σχετικούς περιβαλλοντικούς όρους της επένδυσης.

Κατά συνέπεια, είναι νόμιμες οι πολεοδομικές μελέτες.

Ουσιαστικά, με την απόφασή του το ΣτΕ, απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι μεταβιβάστηκαν κοινόχρηστοι χώροι και διαχείριση ιδιωτικών φορέων στη διοίκηση, κι αυτό διότι η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. δεν θα αποκτήσει κυριότητα σε κοινόχρηστους χώρους, ενώ ο Φορέας Διαχείρισης Κοινοχρήστων, διοικείται κατά πλειοψηφία από τους Δήμους Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου, σύμφωνα με το νόμο.

Παράλληλα, το ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμο και τον ισχυρισμό ότι η θεσμοθέτηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης για τα έργα και τις δραστηριότητες, μετά την ΚΥΑ, συνιστά τροποποίηση της Σύμβασης Αγοραπωλησίας μετοχών.

Εξάλλου, το ΣτΕ έκρινε ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων πληροί όλα τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά στοιχεία, ενώ απέρριψε ως αβάσιμους ισχυρισμούς για παραβίαση της νομοθεσίας της Ε.Ε. περί απαγόρευσης κρατικών ενισχύσεων.

Καταλήγοντας, η ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ (αρ2775/2020), ως συνέχεια προηγούμενων απορρίψεων προσφυγών, δίνει το έναυσμα για να ξεκινήσει η μεγάλη επένδυση του Ελληνικού.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.