Header Ads

Σαύρα-γίγας εισβάλει σε σούπερ μάρκετ στην Ταϊλάνδη

Μια γιγαντιαίων διαστάσεων σαύρα μπαίνει σε ένα ένα σούπερ μάρκετ. Προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα του ψυγείου, δεν τα καταφέρνει, μάλλον απογοητεύεται και στη συνέχεια κάνει επιδρομή στα ράφια.

Παρά το βάρος της είναι ευκίνητη και προφανώς αποφασισμένη αφού κατά την ανάβασή της κουτιά από προϊόντα πέφτουν αλλά εκείνη δεν ενοχλείται και καταφέρνει να φτάσει στο τελευταίο ράφι όπου θα παραμείνει παρακολουθώντας από ψηλά πελάτες και προσωπικό που αν και αρχικά ακούγονται να γελάνε μπροστά στο θέαμα που αντίκρισαν μετά το πρώτο σάλτο της σαύρας στα ράφια, μάλλον ακούγονται κάπως αγχωμένοι. 

Η ”εισβολή” έγινε σε σούπερ μάρκετ στα περίχωρα της Μπανγκόκ, της Ταϋλάνδης και το ερπετό όπως διαπιστώθηκε έχει μήκος 1.80μ και πρόκειται για μια  «σαύρα παρακολούθησης» του γένους Βαράνο που απαντώνται κυρίως σε Αφρική, Ωκεανία και Ασία και μπορεί να φτάσουν σε μήκος ακόμη και τα 3 μ. 

Οι αρχές εκτιμούν πως βγήκε από ένα κανάλι που υπάρχει στην περιοχή και τρύπωσε  στο σούπερ μάρκετ όπου  λίγη ώρα αργότερα κατέφθασαν ειδικοί και απομάκρυναν το ερπετό το οποίο εκτιμάται πως δυσκολεύεται να βρει τροφή μετά από μήνες ξηρού που οδηγήσαν στην αποξήρανση λιμνών και καναλιών. ΟΙ σαύρες  παρακολούθησης τρέφονται  κυρίως ψάρια, βατράχια αλλά και ποντίκια στην  ανάγκη με υπολείμματα τροφών από ανθρώπους. 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.