Header Ads

Κοζάνη: Για την άλλη Δευτέρα πάει το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν κανονικά τα καταστήματα λιανεμπορίου στην Π.Ε. Κοζάνης από την ερχόμενη Δευτέρα 19 Απριλίου, αφού αναμένεται βελτίωση των επιδημιολογικών στοιχείων για την covid-19 στον πληθυσμό.

Αυτό εκφράστηκε στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο, την οποία συγκάλεσε το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας παρουσία κυβερνητικών εκπροσώπων των τοπικών αρχών, βουλευτών και υγειονομικών, όπου στο επίκεντρο βρέθηκε η επιδημιολογική κατάσταση της περιοχής και οι δυσκολίες που δημιουργούνται σε οικονομικό επίπεδο με το συνεχιζόμενο κλείσιμο των επιχειρήσεων. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα συνεχίσουν τους ελέγχους ώστε να αξιολογείται συνεχώς η κατάσταση και το ιικό φορτίο στην Κοζάνη, ενώ τέθηκαν και τα οικονομικά ζητήματα που προκύπτουν με το παρατεταμένο κλείσιμο του λιανεμπορίου, με επιπρόσθετη χρηματοδότηση που θα δοθεί στους καταστηματάρχες.

Από τους αρμοδίους αναλύθηκαν οι λόγοι της απόφασης που η Π.Ε. Κοζάνης παραμένει στο βαθύ κόκκινο, με τα στοιχεία να δείχνουν αποκλιμάκωση του επιδημιολογικού φορτίου τις επόμενες ημέρες.

Οι συμμετοχές

Η σύσκεψη έγινε με την συμμετοχή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, του Υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιου Πέτσα, καθώς και του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ στον Υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρου Λιβάνιου.

Συμμετείχαν ακόμη ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Αθανάσιος Πετραλιάς, ο εκπρόσωπός Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορονοϊού Covid-19, Γκίκας Μαγιορκίνης, καθώς και οι βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, Στάθης Κωνσταντινίδης, Παρασκευή Βρυζίδου, Μιχάλης Παπαδόπουλος και Γιώργος Αμανατίδης.

Επίσης πήραν μέρος ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, ο Δήμαρχος Βελβεντού, Εμμανουήλ Στεργίου, ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής, ο Δήμαρχος Εορδαίας, Παναγιώτης Πλακέντας, ο Δήμαρχος Σερβίων, Χρήστος Ελευθερίου, εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου, των Εμπορικών Συλλόγων της περιοχής, καθώς και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Κοζάνης.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.