Header Ads

Έκκληση βοήθειας για τον μικρό Ανδρέα από το Πρωτοχώρι Κοζάνης

 Πλήθος πολιτών επιχειρήσεων και φορέων έχουν κινητοποιηθεί για την συλλογή οικονομικής βοήθειας για τον μικρό Ανδρέα, μόλις έγινε γνωστή η περιπέτεια της υγείας του από τους συγχωριανούς του στην γενέτειρά του, στο Πρωτοχώρι Κοζάνης.

Η ανακοίνωση όπως αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
“Ο μικρός Ανδρέας γιος του Ιάσωνα Τσιλιγγιρίδη από το Πρωτοχώρι χρειάζεται βοήθεια μας!
Έχει δώσει ήδη έναν τεράστιο αγώνα επιβίωσης που φαίνεται να κερδίζει, μετά από επέμβαση στον εγκέφαλο για κακοήθη όγκο και εξαντλητικές χημειοθεραπείες.
Τώρα πρέπει να μεταβεί άμεσα σε Παιδο-Ογκολογικό κέντρο στην Ιταλία για να υποβληθεί σε συνεδρίες Ακτινοθεραπείας με πρωτόνια, μια μέθοδο που δυστυχώς δεν εφαρμόζεται στην Ελλάδα.
Σας παρακαλώ. Ας τον βοηθήσουμε όλοι να κερδίζει τη μάχη για τη ζωή. Γιατί ένα παιδί δεν ανήκει σε κανέναν.
Γιατί ένα παιδί δικαιούται να ζήσει και να είναι χαρούμενο.
Η οποιαδήποτε συνδρομή σας μετράει.
Ιάσων Τσιλιγκαρίδης 
Τράπεζα Πειραιώς 
GR2801722750005275071415411
Ianna Tsilingaridu”.
 Άμεσα τοποθετήθηκαν κουμπαράδες σε διάφορους χώρους, ενώ συγκινητική είναι η διάθεση για βοήθεια των πολιτών της περιοχής. Η οικογένεια του Ανδρέα με καταγωγή από το Πρωτοχώρι Κοζάνης ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ενώ όλοι οι συγγενείς τους στη τοπική κοινότητα του Δήμου Κοζάνης. Ο μικρός Ανδρέας, που η ιστορία του έχει συγκινήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει δώσει ήδη έναν τεράστιο αγώνα επιβίωσης, που φαίνεται να κερδίζει, μετά από επέμβαση στον εγκέφαλο για κακοήθη όγκο και εξαντλητικές χημειοθεραπείες. Η προγραμματισμένη εισαγωγή του σε ιταλικό κέντρο για την θεραπεία του βρίσκεται σε αναμονή, καθώς η ακτινοβολία που απαιτείται δεν πραγματοποιείται στην Ελλάδα. Η εισαγωγή του στο κέντρο έχει οριστεί για τις 16 Απριλίου, αλλά δεν έχει εγκριθεί ακόμη από το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ, που συνεδριάζει κάθε Τρίτη.

Όλοι ελπίζουν αυτή η έγκριση να γίνει στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση, την επόμενη Τρίτη.

 

Ο μικρός Ανδρέας προσήλθε σε κωματώδη κατάσταση το Νοέμβριο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (ΠΓΝΠ).

Διασωληνώθηκε άμεσα και ακολούθως υποβλήθηκε σε MRI εγκεφάλου, που ανέδειξε μεγάλο όγκο στο επίπεδο της παρεγκεφαλίδας, και επαπειλούμενο -λόγω της πίεσης από τον όγκο- εγκολεασμό του προμήκη μυελού. Επίσης αναδείχθηκαν πολλαπλές μεταστατικές εστίες σε όλο το μήκος του νωτιαίου μυελού. Υποβλήθηκε σε ένα εργώδες χειρουργείο, όπου αφαιρέθηκε ο όγκος.

Η ιστολογική γνωμάτευση επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για κακοήθη όγκο του κεντρικού νευρικού συστήματος, του τύπου του νευροβλαστώματος. Ακολούθησαν έξι μήνες συστηματικής χημειοθεραπείας με πολλές και σημαντικές επιπλοκές στην Παιδο-Ογκολογική Μονάδα «Ελπίδα».

Η τελευταία ανακοίνωση για την οικονομική στήριξη του παιδιού έγινε από την κοινότητα Δρεπάνου μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δρεπάνου το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου Δρεπάνου και τον Αθλητικό σύλλογο συμμετέχουν στην προσπάθεια για τον μικρό Ανδρέα.

Γι΄ αυτό και από αύριο, 10:00 με 13:00, θα υπάρχει κουμπαράς για όποιον θέλει να βοηθήσει τον μικρό Αντρέα και την οικογένειά του στη μάχη που δίνουν.
Ο κουμπαράς θα βρίσκεται στο χώρο της κοινότητας έως 17/04/2021.
ΕΡΤ ΚΟΖΆΝΗΣ: Σύνταξη – Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.