Header Ads

Σέρβια Κοζάνης: Άτυπο δημοψήφισμα στη Μεσιανή για το δάσος – Για «παραθυράκια» μιλά ο Δήμαρχος

Άτυπο δημοψήφισμα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Απριλίου στην τοπική κοινότητα της Μεσιανής, προκειμένου να αποφασίσουν οι κάτοικοι του χωριού εάν είναι υπέρ η κατά της συνέχισης του δικαστικού αγώνα ενάντια στην κοπή του δάσους της Μεσιανής.

Σε  χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων για το πολύκροτο θέμα της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στη θέση «Μάνα Νερού», την κοπή του δάσους στη Μεσιανή, και τις νέες προτάσεις της εταιρείας για ανταποδοτικά οφέλη στην περιοχή -μετά τις έντονες αντιδράσεις και τα δημοσιεύματα των προηγούμενων εβδομάδων- οι δημοτικοί σύμβουλοι υπερψήφισαν κατά πλειοψηφία τη διεξαγωγή του άτυπου δημοψηφίσματος στη Μεσιανή, προκειμένου το αποτέλεσμά του να τεθεί προς συζήτηση σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο, όπου και θα ληφθεί οριστική απόφαση.

 

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Δήμαρχος Σερβίων, Χρήστος Ελευθερίου, ανέφερε ότι «καμία επένδυση δεν πρέπει να έχει αρνητικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην περιοχή», και υπογράμμισε ότι «κανένα ανταποδοτικό δεν μπορεί να αλλάξει αυτό το ξεχωριστό δάσος και τον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου στην Μεσιανή, από το οποίο δεν πρέπει να κοπεί ούτε ένα κλαδί».

Ο κ. Ελευθερίου τόνισε ότι «είναι απαράδεκτη η κατάτμηση που έγινε στην περιοχή Μάνα Νερού για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών», και υποστήριξε ότι «έπρεπε να είναι ενιαία η περιοχή», ενώ χαρακτηριστικά έκανε λόγο για «παραθυράκια του νόμου» και για «ανάγκη αλλαγής του νομικού πλαισίου», υπογραμμίζοντας ότι «λόγω και της μη σωστής ενημέρωσης της κοινωνίας, η εν λόγω εταιρεία και οι επενδυτές, λειτούργησαν εν κρυπτώ και γρήγορα».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης  

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.