Header Ads

Η Τουρκία κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας

Η Τουρκία κατέγραψε 54.740 νέα κρούσματα κορονοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, όπως ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης το υπουργείο Υγείας, τα υψηλότερα μέσα σε μία μέρα, από την έναρξη της πανδημίας.

Ο αριθμός των θανάτων ήταν επίσης ο υψηλότερος με 276, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 32.943.

Παράλληλα όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας έχουν πραγματοποιηθεί 17.97 εκατομμύρια εμβολιασμοί, με περίπου 10.55 εκατομμύρια να έχουν κάνει την πρώτη δόση, από τις 14 Ιανουαρίου, πρώτη ημέρα της διάθεσης τους.

Στα τέλη Μαρτίου ο Ερντογάν ανακοίνωσε αυστηρότερα μέτρα κατά του κορονοϊού, ανάμεσα τους και την πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο, κατά την διάρκεια του Ραμαζανιού, που ξεκινάει στις 13 Απριλίου.

Από τις 81 επαρχίες της χώρας, οι 58 χαρακτηρίζονται ως «κόκκινες» ή «πολύ υψηλού κινδύνου», συμπεριλαμβανομένου του πολιτιστικού και οικονομικού κόμβου της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας.

Τα κοινά γεύματα κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού έχουν απαγορευτεί, κάτι που  συνέβη πέρυσι.

Μαζικές συγκεντρώσεις σε σκηνές και άλλα μέρη για τα γεύματα πριν από την αυγή και μετά το σούρουπο δεν επιτρέπονται, ενώ εστιατόρια και καφετέριες σε όλη τη χώρα θα είναι κλειστά κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα.

Τέλος, η απαγόρευση της κυκλοφορίας ισχύει από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

 

Πηγή: Al Jazeera

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.