Header Ads

Δολοφονία Καραϊβάζ: Οι καταθέσεις, τα βίντεο και ο υπολογιστής

.

Με «οδηγό» την περιγραφή του εκτελεστή από τους δημοτικούς υπαλλήλους του Αλίμου, οι οποίοι είδαν τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, οι ερευνητές της Ασφάλειας προσπαθούν να συγκεντρώσουν στοιχεία για τους δράστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγες ώρες ύστερα από τη φονική ενέδρα, οι αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν όσα είδαν: «Ημασταν γυρισμένοι με την πλάτη. Ξαφνικά ακούσαμε έναν ήχο, σαν να έσκασε εξάτμιση. Κινήθηκα ένα - δύο μέτρα και είδα έναν άντρα με στρατιωτικό μπουφάν, μονόχρωμο φαιοπράσινο, κουκούλα, γυαλιά ηλίου και μάσκα κορονοϊού, με προτεταμένο το χέρι να πυροβολεί τον άνθρωπο, που ήδη είχε πέσει κάτω. Κρατούσε πιστόλι, αλλά κάτι προεξήχε μπροστά. Ηταν από πάνω του και πυροβολούσε. Ανέβηκε πάνω στη μοτοσικλέτα και μαζί με τον οδηγό εξαφανίστηκαν. Ο οδηγός φορούσε κράνος».

Τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ήδη έχουν στη διάθεσή τους βιντεοληπτικό υλικό από την περιοχή, αλλά επεκτείνουν την ακτίνα των ερευνών, στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν από πού ξεκίνησαν οι εκτελεστές, πού κατέληξαν και κυρίως να εντοπίσουν ένα πιθανό λάθος, που θα βοηθήσει την εξιχνίαση τής υπόθεσης.

Οι αστυνομικοί αναμένεται να πάρουν στα χέρια τους τον προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή του θύματος, μήπως και εκεί είχε καταγράψει το παραμικρό που θα τους διευκολύνει, ενώ θα εξετάσουν τηλεφωνικές κλήσεις και γραπτά μηνύματα, που είχε ανταλλάξει.

Χωρίς κάποιο διαφωτιστικό στοιχείο ολοκληρώθηκε η βαλλιστική εξέταση στους δώδεκα κάλυκες, που βρέθηκαν στο σημείο. Το όπλο δεν προέκυψε να έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε κάποια εγκληματική ενέργεια, κάτι που εξ αρχής θεωρήθηκε σχεδόν βέβαιο από τους έμπειρους Αξιωματικούς της Ασφάλειας.

Αστυνομικές πηγές ξεκαθάρισαν στη Huffpost ότι μιλούν για χτύπημα του «οργανωμένου εγκλήματος», όχι επειδή ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε παραβατική συμπεριφορά, αλλά λόγω του τρόπου οργάνωσης και δράσης, που ακολούθησαν οι εκτελεστές.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.