Header Ads

Γκάνα: Μυστήριο με δεκάδες δελφίνια που ξεβράστηκαν νεκρά στις ακτές

Τουλάχιστον 80 δελφίνια και μεγάλος αριθμός ψαριών έχουν ξεβραστεί νεκρά σε παραλίες κοντά στην πρωτεύουσα Ακρα της Γκάνας από την περασμένη Παρασκευή, προκαλώντας συναγερμό και ερωτήματα στις τοπικές αρχές.

Η αιτία του θανάτού τους δεν είναι ακόμη σαφής. Μια ομάδα από την επιτροπή αλιείας πήρε δείγματα ψαριών και νερού, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Αλιείας.

Η Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων δήλωσε ότι ελέγχει τις αγορές ψαριών για να βεβαιωθεί ότι τα ψάρια που ξεβράστηκαν νεκρά δεν πωλήθηκαν.

 

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Αλιείας δήλωσε στο Reuters ότι βρέθηκαν μεταξύ 80 και 100 δελφινιών.

Ντόπιοι ψαράδες επισημαίνουν πώς το φαινόμενο αυτό είναι πολύ σπάνιο.

Τον Φεβρουάριο 111 δελφίνια βρέθηκαν νεκρά στα ανοικτά των ακτών της Μοζαμβίκης.

Τα δελφίνια μπορεί να έχουν πιάσει την άμπωτη μετά τον Κυκλώνα Γκουάμπε, σύμφωνα με μια προκαταρκτική έρευνα από το Υπουργείο Γεωργίας της Μοζαμβίκης.

Πέρυσι 52 νεκρά δελφίνια βρέθηκαν στην ακτή του Μαυρίκιου στον Ινδικό Ωκεανό. Μια έρευνα του υπουργείου Αλιείας της χώρας απέδωσε την αιτία θανάτου σε ένα φαινόμενο γνωστό ως «βαροτραύμα». Αυτό οφείλεται στην απότομη αλλαγή της πίεσης που μπορεί να προκληθεί από διάφορα πράγματα, όπως στρατιωτικό σόναρ, υποβρύχιο σεισμό, εκρηκτικά ή ηφαιστειακή έκρηξη.

Οι αρχές της Γκάνας εξετάζουν το ενδεχόμενο πίσω από τους μαζικούς θανάτους να βρίσκονται άτομα που ήθελαν να πουλήσουν το κρέας τους ενώ δεν αποκλείουν το σενάριο τα άτυχα θηλαστικά να έπεσαν θύμα της άμπωτης.

(με πληροφορίες από Reuters, BBC)

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.