Header Ads

Μέσα στο νέο Air Force One, που ταξιδεύει με ταχύτητα διπλάσια του ήχου

sdv

Η Exosonic παρουσίασε τις πρώτες εικόνες του υπερηχητικού τζετ που θα αποτελέσει το νέο αεροπλάνο του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το αεροπλάνο, το οποίο θα μπορεί να μεταφέρει έως και 31 επιβάτες κάθε φορά, σε διπλάσια ταχύτητα από εκείνη του ήχου και να μειώσει το χρόνο ενός ταξιδιού τουλάχιστον στο μισό.

Το αεροσκάφος, το οποίο αναμένεται να απογειωθεί στα μέσα της δεκαετίας του 2030, δημιουργείται από την Exosonic, με έδρα την Καλιφόρνια μετά την σύμβαση έργου που υπογράφηκε το 2020.

Βασικό ατού της αεροδιαστημικής εταιρείας Exosonic που εντυπωσίασε τον αμερικάνικο στρατό, που είναι υπεύθυνος για το Air Force One, υπήρξε ο σχεδιασμός ενός υπερηχητικού αεροσκάφους που μπορούσε να πετάξει με ταχύτητες Mach 1.8, που θα αγγίζουν τα 1.380 μίλια την ώρα.

Η Στέφανι Τσαχάν, επικεφαλής της ομάδας σχεδιασμού για το εσωτερικό του νέου Air Force One, δήλωσε ότι το αεροσκάφος θα διαφέρει από κάθε άλλο που έχει βρεθεί στους αιθέρες.

«Σχεδιάζουμε να εφαρμόσουμε νέες τεχνολογίες, που ουδέποτε έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα ή που δεν βλέπουμε στην πολιτική αεροπορία».

Παράλληλα όπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος Νόρις Τι, εάν το τζετ πετούσε γρηγορότερα, υπήρχει κίνδυνος να δημιουργήσει ηχητικές εκρήξεις που θα μπορούσαν να είναι ενοχλητικές για τους ανθρώπους στο έδαφος. 

«Το μέλλον επιβατικών ταξιδιών σε υψηλές ταχύτητες είναι η υπερηχητική πτήση με χαμηλή έκρηξη. Η χαμηλή έκρηξη επιτρέπει τις πτήσεις με υπερηχητικές ταχύτητες χωρίς ο ήχος να είναι ενοχλητικός για αυτούς που βρίσκονται στο έδαφος», πρόσθεσε. 

Το αεροπλάνο θα περιλαμβάνει δύο ιδιωτικές σουίτες και μία κυρίως καμπίνα, η οποία θα φιλοξενεί 20 θέσεις τύπου μπίζνες κλας, δύο κουζίνες και δύο μπάνια, με το πίσω μέρος των καθισμάτων να έχει σχεδιαστεί προκειμένου να φιλοξενεί ηλεκτρονικές συσκευές - υπολογιστές.

Η μία σουίτα προβλέπεται να είναι η αίθουσα συσκέψεων σχεδιασμένη για τρεις επιβάτες, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας τηλεδιάσκεψης και ενημέρωσης του τύπου. 

Η άλλη  θα χρησιμοποιείται κυρίως από μέλη του προσωπικού που αναζητούν ένα ήσυχο μέρος για να εργαστούν ή να ξεκουραστούν.

Να σημειωθεί ότι το νέο Air Force One, έχει σχεδιαστεί για να έχει εμβέλεια 5.000 ναυτικών μιλίων.

Πηγή: CNN.com

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.