Header Ads

Δ. Μακεδονία: Στις 9 Απριλίου αλλάζουν οι συχνότητες εκπομπής των καναλιών

Σε επανασυντονισμό όλων των καναλιών στους τηλεοπτικούς δέκτες τους θα χρειαστεί να προχωρήσουν οι πολίτες της Κοζάνης, της Καστοριάς, της Φλώρινας και των Γρεβενών στις 9 Απριλίου, καθώς πλέον το τηλεοπτικό πρόγραμμα θα μεταδίδεται σε νέες συχνότητες.

Οι συχνότητες όλων των καναλιών αλλάζουν, καθώς εκείνες μέσω των οποίων σήμερα εκπέμπουν θα χρησιμοποιούνται από τα δίκτυα 5G στην Ελλάδα. Πρόκειται για τη ζώνη φάσματος των 700 MHz που αποδεσμεύεται από τους παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, δηλαδή την ΕΡΤ και την Digea μέσω της οποίας εκπέμπουν σήμα όλα τα ιδιωτικά κανάλια στην τηλεόραση.  Αναλυτικά τα Κέντρα Εκπομπής που θα επηρεαστούν στις 9 Απριλίου είναι: Άγιος Αθανάσιος – Βουνάσα – Κέλλη – Κλεισούρα – Μεταξάς – Πύλη – Τσοτύλι – Υδατόπυργος.

Με την πραγματοποίηση του απαραίτητου επανασυντονισμού του δέκτη στον οποίο θα προβούν οι τηλεθεατές οι οποίοι λαμβάνουν σήμα από τα ανωτέρω κέντρα εκπομπής τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 09/4/2021, θα εμφανιστούν αυτόματα και τα κανάλια σε Υψηλή Ευκρίνεια (High Definition) εφόσον διαθέτουν τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή που υποστηρίζει την τεχνολογία HD.

Βήματα συντονισμού/επανασυντονισμού:

Για την πραγματοποίηση του συντονισμού ο τηλεθεατής χρειάζεται:

(1) να μεταβεί στο μενού του δέκτη του,

(2) να επιλέξει «Εγκατάσταση» ή «Ρυθμίσεις» (ενδέχεται να χρησιμοποιούνται και διαφορετικές διατυπώσεις ανάλογα τον δέκτη),

(3α) εάν επιλέξει αυτόματο συντονισμό, ο δέκτης αναζητά και αποθηκεύει στη μνήμη όλα τα διαθέσιμα προγράμματα,

(3β) εάν επιλέξει χειροκίνητο συντονισμό, ο δέκτης αποθηκεύει στη μνήμη τα προγράμματα συγκεκριμένης συχνότητας,

(4) στο τέλος της αναζήτησης πατάει ΟΚ/ ΝΑΙ,

(5) επιλέγει έξοδο (exit) ώστε να παρακολουθήσει το πρόγραμμα που επιθυμεί.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.