Header Ads

Πτολεμαΐδα: Παρατείνεται μέχρι τις 5 Μαΐου η λειτουργία του ΑΗΣ Καρδιάς

Εισακούστηκε το αίτημα του Δήμου Εορδαίας προς τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργο Σκρέκα, σχετικά με την παράταση της λειτουργίας των 3ης και 4ης Μονάδων του ΑΗΣ Καρδιάς Πτολεμαΐδας μέχρι τις 5 Μαΐου -από αυτές τροφοδοτείται με θερμική ενέργεια το δίκτυο της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας.

Στα τέλη Μαρτίου η ΔΕΗ απέστειλε έγγραφο προς τον Δήμο Εορδαίας και τη Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης με το οποίο ενημέρωνε ότι στις 17 Απριλίου, λόγω εξάντλησης των υπολειπόμενων ωρών λειτουργίας του Σταθμού, με βάση τη σχετική κοινοτική οδηγία, ο Σταθμός κλείνει, και κατά συνέπεια θα υπήρχε πρόβλημα με την τροφοδοσία του Δικτύου.

Με επιστολή του προς το υπουργείο Περιβάλλοντος, ο Δήμος Εορδαίας ζητούσε την επιμήκυνση του χρόνου λειτουργίας του Σταθμού, και συνεπώς της Τ/Θ, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Χθες το απόγευμα κατατέθηκε τροπολογία στη Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που κατέθεσαν βουλευτές της ΝΔ, επικυρώνοντας την απόφαση της παράτασης. Σε ό,τι αφορά την Τηλεθέρμανση, οι εργασίες με τους ηλεκτρολέβητες είναι σε εξέλιξη, και ο δήμαρχος Εορδαίας, Παναγιώτης Πλακεντάς, εκτιμά ότι στις αρχές Οκτωβρίου του 2021 το έργο θα είναι έτοιμο, ενώ υπογράφηκε και η σύμβαση του έργου με τον ανάδοχο για την κατασκευή του αγωγού διασύνδεσης του Δικτύου της Τ/Θ με τη Μονάδα Πτολεμαΐδα V.

EΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Mαίρη Κεσκιλίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.