Header Ads

Συμμορία σκληρών κακοποιών στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ - 500.000 ευρώ λεία από κλοπές και ληστείες

.

Περισσότερες από 500.000 ευρώ εκτιμούν οι αστυνομικοί ότι κατάφεραν να κερδίσουν τα μέλη σπείρας κακοποιών, που από τον περασμένο Ιούλιο είχε ρημάξει σπίτια και διαμερίσματα στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Υστερα από πολύμηνη έρευνα, τα στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς κατάφεραν να ταυτοποιήσουν εννέα μέλη και το πρωί της Πέμπτης συνέλαβαν οκτώ από αυτά σε καταυλισμούς Ρομά του Ασπροπύργου και των Ανω Λιοσίων.

Αρχηγικό ρόλο στη συμμορία φέρονται να είχαν δύο από τους συλληφθέντες, οι οποίοι είναι αδέλφια, ενώ οι υπόλοιποι αναλάμβαναν τους ρόλους του τσιλιαδόρου, του οδηγού και του μπουκαδόρου.

Οι συλληφθέντες -σύμφωνα με την Αστυνομία- χρησιμοποιούσαν τρία αυτοκίνητα, με τα οποία πήγαιναν στα βόρεια προάστια και αναζητούσαν τους πιθανούς στόχους τους. Είχαν ιδιαίτερη ικανότητα να παραβιάζουν πόρτες και παράθυρα, εισέβαλαν σε σπίτια και διαμερίσματα και άρπαζαν ό,τι πολύτιμο έβρισκαν. Σε περίπτωση, όμως, που στο εσωτερικό έρχονταν αντιμέτωποι με ιδιοκτήτες, τότε έδειχναν ιδιαίτερη σκληρότητα.

Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι σε κάποιες περιπτώσεις, απασχολούσαν τους ενοίκους στους εξωτερικούς χώρους των οικιών τους και παράλληλα συνεργοί τους εισέρχονταν, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και διάφορα τιμαλφή.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της ομάδας έχουν διαπράξει 43 κλοπές και 4 ληστείες σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Ανατολικής Αττικής.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.