Header Ads

2nd GIWA ceremony : 14 Ελληνίδες παρέλαβαν το βραβείο τους σε μία γιορτή όλες τις γυναίκες

Σοφία Κωνσταντοπούλου, Έμη Λιβανίου, Νάγια Μπολτέτσου, Μαρία Σαραντοπούλου

Στην εντυπωσιακή τελετή απονομής που μεταδόθηκε τηλεοπτικά από την ERT WORLD και διαδικτυακά μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX απηυθυνε χαιρετσμό  η Α. Ε. η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκτρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στο λόγο της μεταξύ άλλων σημείωσε: “Από τη θέση που κατέχω θα είμαι πάντα στις Ελληνίδες κάθε ηλικίας οι οποίες αγωνίζονται με πείσμα σε ένα κόσμο που αλλάζει ραγδιαία να σπάσουν τα δεσμά της κοινωνικής αιχμαλωσίας και να υπερβούν την ακινησία αναζητώντας νέες και καινοτόμες μορφές δημιουργίας και δράσης. Τα φωτεινά παραδείγματα τους μας οπλίζουν με δύναμη και αισιοδοξία. Με ιδιαίτερη χαρά λοιπόν βρίσκομαι μαζί σας στη σημερινή απονομή και θέλω να συγχαρώ όλες τις γυναίκες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.”  

Παρουσιάστρια της τελετής ήταν η καταξιωμένη δημοσιογράφος Έμη Λιβανίου, που στηρίζει τον θεσμό των GIWA απο την ίδρυση του. Στην έναρξη της εκδήλωσης μίλησε η Σοφία Κωνσταντοπούλου, πρόεδρος και ιδρύτρια των GIWA και αναφερομένη στη σημασία των βραβείων είπε  “Οι γυναίκες είναι η ίδια η κοινωνία, και καθεμία μόνη αλλά και όλες μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε το λεγόμενο «domino effect». Νιώθω ότι τώρα έχει συναινέσει όλο το σύμπαν για να γίνουν αλλαγές προς όφελός μας. Τώρα είναι πια ξεκάθαρο ότι όλες μαζί έχουμε ταρακουνήσει το σύστημα, και τώρα πρέπει να μιλήσουμε. Γιατί όσο πιο πολύ μιλάμε τόσο γινόμαστε και πιο ισχυρές. Όσο πιο πολύ μιλάμε, τόσο καταφέρνουμε να δημιουργηθούν παραπάνω δομές που θα στηρίξουν τις γυναίκες.”

Σοφία Κωνσταντοπούλου, Νατάσσα (Αναστασία) Ανδριτσάκη, Μαρία Σαραντοπούλου, Νάγια Μπολτέτσου, Μαριάννα Πασχαλίδου, Ελπίδα Κόκκοτα

Κριτές και υποστηρικτές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις νικήτριες και το έργο τους ενώ οι ίδιες  μίλησαν για την πορεία τους, τα επιτεύγματα τους και τη σημασία της επιβράβευσης μέσα από τα GIWA.  Τα δύο τιμώμενα βραβεία εκτός διαγωνισμού έλαβαν δύο σπουδαίες Ελληνίδες με διεθνή ακτινοβολία, η Κατερίνα Μπελεφάντη-Σοφιανού το βραβείο Διεθνούς Αναγνώρισης και η Κατερίνα Κουναλάκη το βραβείο Δια Βίου Επιτεύγματος.  

Έμη Λιβανίου, Tommy King, Σοφία Κωνσταντοπούλου

Τα βραβεία τίμησαν με την παρουσία τους η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα και  Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Χρυσουλάκης ο οποίος αφού χαρακτήρισε τα GIWA ως «κορυφαία εκδήλωση βράβευσης των διακεκριμένων Ελληνίδων ανά τον κόσμο», υπογράμμισε απονέμοντας το Βραβείο Διεθνούς Αναγνώρισης είπε: «Η Αικατερίνη Μπελεφάντη-Σοφιανού είναι κάτι παραπάνω από σπουδαίος άνθρωπος. Είναι κάτι παραπάνω από Μεγάλη Ευεργέτιδα του Ελληνισμού της Διασποράς. Η κυρία Σοφιανού είναι μία Μεγάλη Κυρία του Ελληνισμού, ίσως μία από τις μεγαλύτερες».

Αικατερίνη Μπελεφάντη - Σοφιανού και Γιάννης Χρυσουλάκης

Στην μεγάλη γιορτή συμμετείχε η καταξιωμένη μουσικοσυνθέτρια Ευανθία Ρεμπούτσικα και το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει και τη μουσική της.

Η συνεργασία των GIWA με την ΕΥ Ελλάδος διασφάλισε τη διαφάνεια της διαδικασίας συμμετοχής στα βραβεία. Ο κος Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της EY Ελλάδος, δήλωσε: «Καθώς έχουμε μπει στο 2021, 200 χρόνια μετά την επανάσταση που γέννησε το σύγχρονο ελληνικό κράτος, είναι αδιανόητο να μιλούμε ακόμη για πράγματα αυτονόητα, όπως η ισότητα των φύλων στην εργασία. Είμαστε υπερήφανοι που υποστηρίζουμε τον θεσμό των Greek International Women Awards, καθώς αποτελεί μία πρωτοβουλία που έρχεται να αναδείξει υγιή και ισχυρά γυναικεία πρότυπα, τονίζοντας τη δύναμη και τις προοπτικές των γυναικών, φωτίζοντας, με αυτόν τον τρόπο, τον δρόμο προς την πραγματική αλλαγή».

 

Οι φετινές νικήτριες ανά κατηγορία είναι : 

 

Τέχνη και Πολιτισμός(Arts and Culture) : Άντρια Ζαφειράκου| Secondary School Teacher and CEO of Artists in Residence

Επιχειρηματικότητα (Business and Entrepreneurship): Ιωάννα Στανεγλούδη | Co-Founder & Chief Risk Officer

Σχέδιο (Design):Ράνια Σβορώνου | Design Director

Μόδα (Fashion):Κατερίνα Μακρυγιάννη | Jewelry designer

Οικονομικές Επιστήμες (Finance):Σοφία Μπαντανίδη | Head of Regulatory Strategy and Policy TTS Innovation

Τουρισμός και Φιλοξενία (Hospitality): Ντίνα Νικολάου | Head Chef

Θετικές Επιστήμες (Science and Technology): Αγγελική Ασημάκη | Senior Lecturer in Cardiac Morphology and Sudden Death

Κοινωνικές Επιστήμες(Social Science): Σύλβια Κλιμάκη | Journalist for Bloomberg

Ναυτιλιακά (Shipping): Μαρίνα Παπαϊωάννου | Principal Academy Advisor

Αθλητισμός (Sports): Κατερίνα Πατρώνη| Sport Assistant

Κοινωνική Υπευθυνότητα (Social Responsibility):Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου | Founder of Yperoxes Gynaikes (Great Women)

Young Star Award: Νατάσσα (Αναστασία) Ανδριτσάκη | Undergraduate Student

 

Την τελετή μπορείτε να παρακολουθήσετε πατώντας εδώ. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα των Greek International Women Awards www.greekinternationalwomenawards.com αλλά και τους λογαριασμούς των GIWA στα social media: Instagram/LinkedIn/ Facebook.

Τα βραβεία GIWA Powered by Aphrodite Hills που υποστηρίζονται από διακεκριμένες επιχειρήσεις, οργανισμούς και επιχειρηματίες λειτουργούν υπο την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας  και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Υπουργείο Εξωτερικών, Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού, Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών και της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.