Header Ads

Δ. Μακεδονία: Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση των ιαματικών πηγών

Ερώτηση προς Υπουργό Τουρισμού με θέμα «Σύσταση ΑΕ για τη διαχείριση των ιαματικών πηγών» κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Στην ερώτηση τονίζεται ότι σε Νομοσχέδιο μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται η θέσπιση «Οργανισμού για την Αξιοποίηση Ιαματικών Πόρων». Στις αρμοδιότητες του Οργανισμού εμπίπτουν η ολιστική και βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, καθώς και η ενεργοποίηση ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων με σκοπό την ανάπτυξη του ιαματικού – θερμαλιστικού τουρισμού ή τουρισμού ευεξίας στην Ελλάδα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠΕ), αντιδρώντας ομόφωνα, αποφάσισε «να απορρίψει τα άρθρα 7 έως 14 του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Τουρισμού που αφορούν τη σύσταση της ανώνυμης εταιρείας «Ιαματικές Πηγές Ελλάδος (ΙΠΕ)», ενώ καλεί και την ΚΕΔΕ να απορρίψει τα σχέδια του υπουργείο Τουρισμού.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, η σύσταση της ανώνυμης εταιρείας «Ιαματικές Πηγές Ελλάδος πλήττει άμεσα και πολυεπίπεδα τα συμφέροντα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ παράλληλα ακυρώνει τον αναπτυξιακό ρόλο της και διαψεύδει τις προσδοκίες των τοπικών κοινωνιών.

Επιπλέον, έχει χαρακτηριστεί ως άκρως αντιαυτοδιοικητική διότι ακυρώνει τις όποιες προσπάθειες της για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών ενώ παράλληλα  επιχειρείται υποβάθμιση της και υφαρπαγή των περιουσιακών της στοιχείων.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τον Υπουργό εάν προτίθεται να αποσύρει τις εν λόγω διατάξεις που αφορούν στη σύσταση της ανώνυμης εταιρείας «Ιαματικές Πηγές Ελλάδος και  στην ουσία οδηγούν στην ουσία οδηγούν στην υφαρπαγή των περιουσιών των τοπικών κοινωνιών και παράδοσή τους σε ιδιώτες;

 

www.ert.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.