Header Ads

Δ. Μακεδονία: Ερώτηση ΚΚΕ για τα προβλήματα παραγωγών ελαίου από λεβάντα

Ερώτηση με θέμα «Τα Προβλήματα παραγωγών ελαίου από λεβάντα λόγω αδιάθετης παραγωγής  στην ΠΕ Γρεβενών και στο  Βόιο Κοζάνης, κατέθεσαν προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Στην ερώτησή τους οι δύο βουλευτές αναφέρουν ότι, οι αγρότες που ασχολούνται με τα αρωματικά φυτά και πιο συγκεκριμένα με την παραγωγή ελαίου από λεβάντα σε Γρεβενά και Βόιο Κοζάνης, σε βρίσκονται απόγνωση, αφού για δεύτερη χρόνια μένει αδιάθετη η παραγωγή τους, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα επιβίωσης στους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Ταυτόχρονα, αυτή η εξέλιξη έχει δημιουργήσει πρόβλημα στο να συνεχιστεί αυτή η παραγωγή και την νέα χρονιά λόγω και του υψηλού κόστους, παραγωγή που εξελίσσεται σήμερα σε πάνω από 3000 στρέμματα.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν από τον Υπουργό, να τους ενημερώσει για το τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση ώστε να αναπληρωθεί πλήρως το χαμένο εισόδημα των αγροτών- παραγωγών ελαίου από λεβάντα και να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν την αγροτική τους δραστηριότητα.

www.ert.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.