Header Ads

Υπόθεση Κουφοντίνα: Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ σε πέντε πόλεις

Έτοιμοι ακόμα και για το χειρότερο σενάριο προσπαθούν να είναι οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά και τις ενέργειες των υποστηρικτών του.

Τα σχέδια, που ήδη έχουν καταστρώσει στη Λεωφόρο Κατεχάκη, δεν αφορούν μόνο στην περιοχή των Αθηνών, αλλά και σε ακόμα τέσσερις μεγάλες πόλεις. Οι αστυνομικές δυνάμεις σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο και Χανιά βρίσκονται σε επιφυλακή. Πρόκειται για τις πόλεις, όπου οι αντιεξουσιαστές έχουν ισχυρό πυρήνα, με δυναμικές ενέργειες.

Μόνον τις τελευταίες ώρες, άλλωστε, στο Ηράκλειο κλήθηκαν να διαχειριστούν και συγκρούσεις με υποστηρικτές του απεργού πείνας και την εισβολή στο πολιτικό γραφείο του Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ στα Χανιά τα συνθήματα στην μάντρα της κατοικίας της οικογένειας του Πρωθυπουργού δείχνουν το στίγμα το κλίματος, το οποίο επικρατεί.

Στην αχαϊκή πρωτεύουσα τα περιστατικά από τις 8 Ιανουαρίου, οπότε και ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια ξεκίνησε την απεργία πείνας είναι δεκάδες, με βανδαλισμούς, εμπρησμούς, αλλά και επεισόδια με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Και στη Θεσσαλονίκη, όμως, το κίνημα των υποστηρικτών του Δημήτρη Κουφοντίνα απαριθμεί εκατοντάδες άτομα, κάποια από τα οποία έχουν προχωρήσει το τελευταίο δίμηνο σε δυναμικές ενέργειες.

Στην κεφαλή της πυραμίδας οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ τοποθετούν την Αττική, καθώς βλέπουν ότι τις τελευταίες ημέρες τα χτυπήματα και πληθαίνουν και αναβαθμίζονται, με τελευταία την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής με βόμβες μολότοφ, που για τις αρχές σχετίζεται με την υπόθεση Κουφοντίνα.

Η Κρατική Ασφάλεια έχει ενισχυθεί, όλα τα δίκτυα πληροφοριών έχουν ενεργοποιηθεί, έχουν δοθεί εντολές για αυξημένη επιφυλακή σε πιθανούς στόχους, έχουν δημιουργηθεί «ομάδες επιφυλακής», οι οποίες θα εμπλακούν σε περίπτωση γενικευμένων συγκρούσεων, ενώ γίνονται απανωτές συγκεντρώσεις και ενημερώσεις με στελέχη της ΟΠΚΕ και της Ομάδας ΔΡΑΣΗ.

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί του Σώματος αναφέρουν ότι προετοιμάζονται για επεισόδια, που θα μπορούν να συγκριθούν μόνον με εκείνα του 2008, και -όπως επισημαίνουν- η εμπειρία εκείνου του Δεκεμβρίου σε πολλά σημεία είναι ο βασικός οδηγός τους για την κατάστρωση των τωρινών σχεδίων.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.