Header Ads

Στις αρχές Μαρτίου το εμβόλιο της Johnson & Johnson στην Ευρώπη

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της Covid-19 αναμένεται να εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) στις αρχές του Μαρτίου και η διανομή να ξεκινήσει στην Ευρωπαϊκή Ενωση στα τέλη του Μαρτίου ή τις αρχές του Απριλίου, δήλωσε σήμερα η υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας Ανιές Πανιέ-Ρυνασέρ.

Το πράσινο φως της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα δοθεί «στις αρχές του Μαρτίου αφού ο EMA πραγματοποιεί την αξιολόγηση όλων των δεδομένων που του έχει παραδώσει η Johnson & Johnson ώστε να γίνει δυνατή η κυκλοφορία του εμβολίου», δήλωσε η γαλλίδα υπουργός.

Οι πρώτες δόσεις θα πρέπει «να φθάσουν στο τέλος του Μαρτίου-αρχές Απριλίου αφού χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα για την παραγωγή των δόσεων, αυτό «αποτελεί ακόμη αντικείμενο συνομιλιών με την εταιρεία», πρόσθεσε.

«Είναι μια πολύ καλή είδηση διότι το εμβόλιο αυτό χρειάζεται μόνο μία δόση, αντίθετα είναι πιθανόν ότι θα χρειασθούν αναμνηστικές δόσεις, δεν το γνωρίζουμε ακόμη», προειδοποίησε.

Οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές έδωσαν το Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου την έγκρισή τους για επείγουσα χρήση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson για άτομα άνω των 18 ετών.

Η υπουργός διευκρίνισε ότι ο στόχος είναι η παράδοση 600 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου αυτού στην Ευρώπη μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.