Header Ads

Χειροπέδες σε 7 πορτοφολάδες - Στόχοι τους ηλικιωμένοι σε νοσοκομεία

Πήγαιναν κάθε μέρα σε ομάδες των τριών και των τεσσάρων σε δύο από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής, στο Γενικό Κρατικό Αθηνών και το «Σωτηρία». Αναζητούσαν τα θύματά τους, κυρίως ηλικιωμένους, και μόλις τα έβρισκαν έθεταν σε εφαρμογή το σχέδιό τους.

Έμπαιναν μαζί τους στους ανελκυστήρες, δημιουργώντας συνθήκες συνωστισμού ώστε ο «ελαφροχέρης» της ομάδας να αρπάξει το πορτοφόλι του θύματος. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο πήγαιναν σε ΑΤΜ τραπεζών, όπου προχωρούσαν ακόμα και σε αναλήψεις με την κάρτα του θύματος, εάν έβρισκαν κάπου σημειωμένο τον τετραψήφιο κωδικό. Άλλες φορές χρησιμοποιούσαν τις κάρτες σε καταστήματα για αγορές κάτω των πενήντα ευρώ, για τις οποίες δεν είναι απαραίτητο το PIN.

Τα μέλη της συμμορίας, που εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές, δεν δίσταζαν να μπαίνουν σε θαλάμους νοσηλείας και σε χώρους αναμονής απ’όπου άρπαζαν ρολόγια, κοσμήματα, πορτοφόλια και συσκευές κινητών τηλεφώνων.

Οι αστυνομικοί έχουν συλλάβει επτά άτομα, ενώ έχουν ταυτοποιήσει ακόμα τρία και τα αναζητούν.

Στις έρευνές τους εντόπισαν περίπου τρεισήμισι χιλιάδες ευρώ, αλλά και αποκόμματα συναλλαγών. Έχουν ταυτοποιήσει 28 κλοπές με τη λεία της σπείρας να εκτιμάται ότι φθάνει τις 19.000 ευρώ. 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.