Header Ads

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλλιτεχνών έξω από το υπουργείο Πολιτισμού

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οδό Μπουμπουλίνας, έξω από το υπουργείο Πολιτισμού, πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου, ηθοποιοί του ΣΕΗ και εργαζόμενοι στον οπτικοακουστικό χώρο, ζητώντας την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη.

«Σήμερα υπάρχει μια αυθόρμητη προσέλευση έξω από το ΥΠΠΟ, ανθρώπων που ζητάμε την αξιοπρέπεια του χώρου μας, ζητάμε, όπως γράφει το τεράστιο πανώ μας ”Μενδώνη παραιτήσου”» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος, (ΠΟΘΑ) Κώστας Κεχαγιόγλου.

«Ζητάμε», συνεχίζει ο ίδιος, «να υπάρχει υψηλή προστασία νομική και ηθική, για όσους αποφασίζουν να καταγγείλουν φαινόμενα καταχρηστικής συμπεριφοράς, κακοποιητικές πράξεις, όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Η κοινωνία είναι έτοιμη να ακούσει. Η υπουργός Πολιτισμού και ο πρωθυπουργός ολιγώρησαν».

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, κλήθηκε σε κατάθεση από τον εισαγγελέα το πρωί της ίδιας μέρας, για την υπόθεση καταγγελιών «σεξουαλικής βίας» στο θέατρο.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.