Header Ads

Δικαστής στις ΗΠΑ μπλόκαρε το διάταγμα Τραμπ για την απαγόρευση νέων download του TikTok

Ένας δικαστής στις ΗΠΑ μπλόκαρε προσωρινά ένα διάταγμα της κυβέρνησης του προέδρου Τραμπ βάσει του οποίου θα απαγορευόταν στην Apple και τη Google της Alphabet να προσφέρουν την κινεζική εφαρμογή διαμοιρασμού βίντεο TikTok προς download στις 11.59 μμ της Κυριακής.

Ο δικαστής Καρλ Νίκολς στην Ουάσινγκτον εξέδωσε την προσωρινή διαταγή αργά την Κυριακή. Αρνήθηκε «στην παρούσα χρονική στιγμή» να μπλοκάρει τους περιορισμούς που ήταν να τεθούν σε ισχύ στις 12 Νοεμβρίου πάνω σε τεχνικά και επιχειρηματικά ζητήματα κρίσιμης σημασίας για τη σωστή λειτουργία της εφαρμογής.

Η αναλυτική γραπτή γνωμάτευση του Νίκολς αναμένεται να δημοσιοποιηθεί ενδεχομένως και τη Δευτέρα.

Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως «θα συμμορφωθεί με την απόφαση και έχει κάνει άμεσα βήματα για αυτό».

Η προσωρινή διαταγή έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για τη διαμόρφωση των όρων μιας προκαταρκτικής συμφωνίας για να αποκτήσουν οι Walmart Inc και Oracle Corp μερίδια σε μια νέα εταιρεία, την TikTok Global, που θα επέβλεπε το αμερικανικό τμήμα του TikTok. O Τραμπ έχει πει ότι έδωσε στη συμφωνία «τις ευλογίες του».

Το TikTok ανέφερε πως είναι ικανοποιημένο από την απόφαση και πρόσθεσε πως θα συνεχίσει τον «συνεχιζόμενο διάλογό του με την κυβέρνηση για τη μετατροπή της πρότασής μας, στην οποία ο πρόεδρος έδωσε την έγκρισή του την προηγούμενη εβδομάδα, σε συμφωνία».

Εκπρόσωποι κινεζικων ΜΜΕ επιδοκίμασαν την απόφαση.

Η κυβέρνηση Τραμπ υποστηρίζει ότι το TikTok συνιστά προβληματισμό εθνικής ασφαλείας, καθώς προσωπικά δεδομένα από 100 εκατ. Αμερικανούς που χρησιμοποιούν την εφαρμογή θα μπορούσαν να καταστούν διαθέσιμα στην κυβέρνηση της Κίνας. Οποιαδήποτε συμφωνία υπάρξει θα χρειαστεί επίσης να εξεταστεί από την Επιτροπή για τις Ξένες Επενδύσεις στις ΗΠΑ (CFIUS).

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.