Header Ads

Επίκεντρο της επιδημίας η Αθήνα - Προβληματίζουν τα εκατοντάδες κρούσματα στο κέντρο

Από τα 416 κρούσματα κορονοϊού που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης από τον ΕΟΔΥ, τα 240 εντοπίστηκαν στην περιφέρεια της Αττικής, ανέφερε στην καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Επίκεντρο της Covid-19 παραμένει η Αττική και ειδικά το κέντρο της Αθήνας»,  τόνισε.

Αναφορικά με το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6, είπε πως αρχικά το αποτέλεσμα των τεστ ήταν οριακά θετικά, δηλαδή επρόκειτο για ψευδώς θετικό αποτέλεσμα, όπως επισήμανε. «Για την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας να προκύψει εστία διασποράς ελήφθησαν τα εν λόγω μέτρα», επεσήμανε ο κ. Μαγιορκίνης και συμπλήρωσε ότι όλα τα επαναληπτικά τεστ που διενεργήθηκαν στον Πειραιά στα 12 άτομα και τις 24 επαφές τους, ήταν όλα αρνητικά, καθώς και οι έλεγχοι που έγιναν σε επιφάνειες του πλοίου.

Νέα έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων έκανε από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας ότι «τα πράγματα μπορεί να γίνουν καλύτερα αλλά και χειρότερα».

Η χώρα μας εξακολουθεί να καταγράφει λίγα κρούσματα σε σχέση με άλλες ευρωπαικές χώρες αλλά δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός, επανέλαβε.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.