Header Ads

Γιατί αράχνες είναι πιο πιθανό να εισβάλλουν στο σπίτι σας αυτή την περίοδο

Αν το τελευταίο διάστημα παρατηρήσατε περισσότερες αράχνες να κάνουν βόλτες στις αυλές ή τα σπίτια σας, μην ανησυχήσετε. Συμβαίνει παντού κι αυτό γιατί είναι η εποχή τους. Και ειδικότερα η εποχή που τα εν λόγω αρθρόποδα ψάχνουν για αγάπη, δηλαδή για ζευγάρωμα.

«Αυτές που βλέπετε να τρέχουν μπροστά σας και παντού στο σπίτι, προκαλώντας τρόμο, είναι συνήθως αρσενικές οι οποίες αναζητούν θηλυκές», σχολιάζει ο Ρίτσαρντ Τζόουνς, γνωστός εντομολόγος αλλά και συγγραφέας, συμπληρώνοντας πως τα αρσενικά είναι συνήθως σε εγρήγορση σε σχέση με τα θηλυκά που κυρίως κάθονται.

Οι αράχνες που συναντάμε στα σπίτια μας προέρχονται από περιοχές της Μεσογείου ή της Βόρειας Αφρικής, γι′ αυτό και τους αρέσει να ζουν σε οικίες ζεστές, σπάνια δηλαδή θα τις συναντήσουμε σε εξωτερικούς χώρους.

«Οι αράχνες του κήπου μας από την άλλη είναι μεγαλύτερες, αλλά παραμένουν υπαίθρια πλάσματα και δεν εισβάλλουν στα σπίτια μας», λέει ο Τζόουνς.

Ο ειδικός μάλιστα εξηγεί πως για την εισβολή μιας τέτοιας αράχνης στον χώρο μας, συνήθως ευθύνεται η καταστροφή του δικού τους.

Παρά τους μύθους που ακούγονται, η αλήθεια είναι πως τα αρθρόποδα δεν γεννούν αυγά στον άνθρωπο, δεν μας δαγκώνουν και δεν μπαίνουν σκόπιμα στο στόμα μας.

Οι περισσότερες δεν μπορούν καν να ανοίξουν τα σαγόνια τους ώστε να δαγκώσουν το ανθρώπινο σώμα.

Ακόμα όμως κι αν κατάφερναν κάτι τέτοιο, με δυσκολία θα μας δάγκωναν, αφού τα δόντια τους δεν είναι αρκετά ισχυρά για να διεισδύσουν στο δέρμα.

Υπάρχουν φυσικά και εξαιρέσεις. Πιθανότατα έχετε ακούσει για τις αράχνες «μαύρες-χήρες» που είναι ικανές να δαγκώσουν ή η εμφάνισή τους να κλείσει ακόμα και ολόκληρα σχολεία.

Βέβαια, για να σου επιτεθούν θα πρέπει πραγματικά κάποιος να τις πειράξει. Αυτό τουλάχιστον επισημαίνουν οι ειδικοί.

(Με πληροφορίες από BBC)

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.