Header Ads

Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ: Γεροβασίλη και Τζανακόπουλος αναλαμβάνουν την επιβολή της τάξης

Στον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλο και στην γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Όλγα Γεροβασίλη «ανατέθηκε» ο «συνετισμός» των στελεχών του κόμματος. Αυτό αποφάσισε ύστερα από πολύωρη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

Οι δύο θα έχουν τον άτυπο ρόλο του «πειθαρχικού», καθώς, με δεδομένο ότι το καταστατικό του κόμματος δεν προβλέπει διαγραφές, επιλέχθηκε να μην συσταθεί τέτοιο όργανο στην παρούσα προσυνεδριακή περίοδο. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί είτε να διαγράφει βουλευτές από την ΚΟ είτε να αλλάζει τομεάρχες και άλλες θέσεις υπευθύνων στο κόμμα.

Ο Δ. Τζανακόπουλος και η Ολ. Γεροβασίλη θα αναλάβουν την τήρηση των συλλογικών αποφάσεων. Η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου προσδιορίζει το πλαίσιο αρμοδιοτήτων των δύο: «Η φθορά της κυβέρνησης, η διογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια και οι  κοινωνικοί  αγώνες που αναπτύσσονται αποτελούν επιπρόσθετους λόγους για να διαφυλάξουμε την ενιαία έκφραση και υποστήριξη των συλλογικών μας αποφάσεων. Οι κοινοί κανόνες και οι σαφείς διαδικασίες αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις προς αυτό το σκοπό. Αυτό το πλαίσιο που ορίζουν οι συλλογικές μας αποφάσεις πρέπει να τηρείται από όλους/ες ενώ την σχετική ευθύνη για την εφαρμογή των σχετικών κανόνων αναλαμβάνουν ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής και η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.