Header Ads

Νέα ένταση και επεισόδια με πρόσφυγες και μετανάστες στο Καρά Τεπέ

Νέα επεισόδια ξέσπασαν με μετανάστες εναντίων των αστυνομικών δυνάμεων στο Καρά Τεπέ της Λέσβου το μεσημέρι του Σαββάτου.

Οπως μετέδωσε η τοπική ιστοσελίδα, lesvospost.gr, ξαφνικά και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ειρηνική διαδήλωση αιτούντων άσυλο που έχουν μείνει άστεγοι μετά την καταστροφική φωτιά στη Μόρια, μερίδα από αυτούς ξεκίνησε να πετάει αντικείμενα και πέτρες προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες απάντησαν με ρίψη χημικών.

Νωρίτερα, περίπου στις 10.30 το πρωί, είχε προκληθεί νέα φωτιά σε καλαμιώνα δίπλα σχεδόν στο μπλόκο της Αστυνομίας, που δεν επέτρεπε στους διαδηλωτές να κινηθούν προς την πόλη. Η φωτιά σβήστηκε με ρίψεις νερού από αεροπλάνα, αφού η πρόσβαση πυροσβεστικών οχημάτων δεν ήταν δυνατή.

Οπως διαφαίνεται, οι πρόσφυγες και μετανάστες, που βρίσκονται για τέταρτη μέρα στο δρόμο, δεν δέχονται να μπουν στον νέο, υπό κατασκευή, καταυλισμό στο Καρά Τεπέ και ζητούν να τους επιτραπεί να φύγουν από το νησί.

(με πληροφορίες από lesvospost.gr, ΑΠΕ)

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.