Header Ads

«Οι ΗΠΑ αισθάνονται πολύ ασταθείς»: Πρώην πρέσβης προειδοποιεί για βία στις εκλογές

Ο πρώην πρεσβευτής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουάσινγκτον, Κίμ Ντάροχ, προειδοποίησε για έναν «πραγματικό κίνδυνο» βίας μετά τις επικείμενες εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο.

Ο Ντάροχ σημείωσε ότι παρόλο που ο Τζο Μπάιντεν διατηρεί σημαντικό προβάδισμα σε εθνικό επίπεδο, η ψαλίδα κλείνει σε σημαντικές πολιτείες και πρότεινε ότι οι δημοσκόποι οφείλουν να υπολογίζουν καλύτερα τους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ .

«Δεν είμαι σίγουρος ότι οι δημοσκόποι γνωρίζουν πραγματικά πώς να μετράνε τους ψηφοφόρους του Τραμπ», δήλωσε ο Ντάροχ σε συνέντευξή του.

Επισήμανε την πρόσφατη βία στο Πόρτλαντ, το Όρεγκον και την Κενόσα, στο Ουισκόνσιν, όταν η αστυνομία πυροβόλησε άοπλους Μαύρους Αμερικανούς και την υπόθεση του Κάιλ Ριτενχάους, ένθερμου υποστηρικτή της αστυνομίας που αντιμετώπιζε κατηγορίες ανθρωποκτονίας μετά από πυροβολισμό στην Κενόσα αφήνοντας πίσω του δύο νεκρούς κι έναν σοβαρά τραυματία.  Από τότε, ο Ριτενχάους χαιρετίστηκε ως «ήρωας επαγρύπνησης» από την άκρα δεξιά.

«Ο Τραμπ είναι πιθανώς πολύ πιο κοντά στον Μπάιντεν στις σημαντικότερες πολιτείες από ότι φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις», δήλωσε ο Ντάροχ στον Guardian.

«Η ταχυδρομική ψηφοφορία πρόκειται σαφώς να διαδραματίσει μεγάλο ρόλο σε αυτές τις εκλογές, και μου φαίνεται ότι η εκστρατεία του Τραμπ δημιουργεί κλίμα για να τις ακυρώσει ή να τις θεωρήσει νοθευμένες», δήλωσε ο πρώην πρέσβης, νυν Λόρδος. 

Ερωτηθείς για τον κίνδυνο βίας στους δρόμους, ο Ντάροχ είπε: «Νομίζω ότι βρίσκεται ήδη εκεί. Όλοι μας έχουμε παρακολουθήσει το Πόρτλαντ και την Κενόσα και αισθανόμαστε πραγματικό κίνδυνο. Αυτός ο 17χρονος που πυροβόλησε τους διαδηλωτές είναι πραγματικά τρομακτικό περιστατικό. 

«Όποιος κερδίσει, απλά ελπίζει ότι οι άνθρωποι θα δεχτούν το αποτέλεσμα και θα το πάρουν ήρεμα, αν και δεν μπορούσα να πω ότι είμαι σίγουρος για αυτό», είπε.

Επισήμανε επίσης την απειλή επανάληψης της ρωσικής παρέμβασης, όπως στις εκλογές του 2016. Αλλά είναι δύσπιστος για τις υποψίες ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει μια μυστική πηγή μόχλευσης για τον Τραμπ.

«Για μένα, η πιο πιθανή θεωρία είναι ότι [το Κρεμλίνο] πραγματικά δεν ήθελε τη Χίλαρι Κλίντον ως πρόεδρο: κανένας εκτός από αυτήν. Την γνώριζαν καλά από την εποχή της ως υπουργός Εξωτερικών και δεν τους άρεσε αυτό που είχαν δει», είπε ο πρώην πρέσβης.

Ο Ντάροχ παραιτήθηκε ως πρέσβης στις ΗΠΑ τον περασμένο Ιούλιο, αφού διέρρευσε στον Τύπο η αναφορά του σχετικά με τα πρώτα στάδια της εποχής του Τραμπ, στον οποίο τόνισε την αναταραχή εντός της διοίκησης.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.