Header Ads

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Δ. Ελλάδα και Πελοπόννησος ενόψει Ιανού

Συναγερμός έχει σημάνει σε ολόκληρη την Ελλάδα για τον «Ιανό», τον μεσογειακό κυκλώνα που αναμένεται τα επόμενα 24ωρα να πλήξει και την χώρα μας.

Ήδη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την διάρκεια της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, ανακοίνωσε πως οι περιφερειακές ενότητες Ηλείας, Αχαΐας, Αρκαδίας, Αιτωλοακαρνανίας, Μεσσηνίας, Κεφαλονιάς, Ιθάκης και Ζακύνθου λόγω της έλευσης της κακοκαιρίας Ιανός έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση «ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας».

Μέχρι το βράδυ θα υπάρξει εικόνα για Αττική και Κόρινθο, δηλαδή για το δεύτερο κύμα της πορείας της κακοκαιρίας, συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι «κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας», προβλέπεται από το νέο νόμο σε περίπτωση επαπειλούμενου σοβαρού κινδύνου.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, όλος ο μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα, είναι μια δύσκολη κατάσταση, πρόκειται για φαινόμενο με ιδιαίτερα στοιχεία.

Ο «Ιανός» το πρωί της Πέμπτης βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σικελίας και Πελοποννήσου. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, έχει αρχίσει να ενισχύεται και αναμένεται να κινηθεί προς το Κεντρικό Ιόνιο και τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, όπου θα βρεθεί τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Ωστόσο, η τροχιά που θα ακολουθήσει στη συνέχεια, παραμένει αβέβαιη, με πιθανότερο σενάριο να στραφεί νότια.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.