Header Ads


ΓΛΙΤΩΣΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100€ ΤΟ ΧΡΟΝΟ!

Συγκρίνετε τις τιμές ΟΛΩΝ των παρόχων ρεύματος και βρείτε το καλύτερο!
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

Πώς να γιορτάσετε τον Αγίο Βαλεντίνο χωρίς να ξοδευτείτε

Με αφορμή την ημέρα των ερωτευμένων την Παρασκευή, η HuffPost μοιράζεται με τους αναγνώστες της, 5+3 προτάσεις για τον εορτασμό του Αγιου Βαλεντίνου. Θέσαμε ώς όριο το ποσό των 30 ευρώ, σκεφτήκαμε όμως να δώσουμε και τρείς εναλλακτικές προτάσεις, με τις τιμές, να είναι εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους.

Να σημειωθεί, πως τα μέρη που προτείνει η HuffPost, είναι ενδεικτικά καθώς στην Αθήνα υπάρχει μία πλειάδα εστιατορίων που καλύπτει όλα τα γούστα και ανταποκρίνεται σε κάθε πορτοφόλι.

 Πάρτε μια ιδέα των προτεινόμενων μενού στο καθένα και των τιμών του καταλόγου:

 

Αλεξάνδρα, Πάρκο Παναθήναια - Λ. Αλεξάνδρας

Ορεκτικά

Χορτόσουπα από μαραθόριζα με φρέσκο τυρί

Σαλάτα Πλατό - κινέζικο λάχανο, γαλλικό μαρούλι και ρόκα μαριναρισμένα με σάλτσα μουστάρδας και πετιμέζι ,με προσούτο, κρέμα κατσικίσιας φέτας και πολύσπορα κριτσίνια (2 ατόμων)

Ψητά μανιτάρια

Κυρίως Πιάτα

Φιλέτο χοιρινό μαγειρεμένο σε sous-vide με λευκή σως κονιάκ και μανιτάρια του δάσους 

Γαριδομακαρονάδα 

Κρητικά ζυμαρικά από σκληρό σιτάρι με φρέσκο τυρί, ψητή ντομάτα και ρόκα

Επιδόρπιο

Μους σοκολάτας με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς 

Τσίζκέικ με βύσσινο

Ποτό

Ένα ποτήρι λευκό κρασί (από Ροδίτη και Μοσχοφίλερο) 

Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί (από Syrah με Αγιωργήτικο)

Τιμή κατ’ άτομο 25 ευρώ

 

Το Τρένο στο Ρουφ, Λ. Κωνσταντινουπόλεως

Ποτό καλωσορίσματος

Moscato d’ asti για ένα φιλί

Σαλάτα

Σαλάτα του σταθμού ντυμένη στα πράσινα με κρουτόν, ντοματίνια, καρύδια, παρμεζάνα και σως βινεγκρέτ

Ορεκτικό

Μανιτάρια ρετρό ντυμένα στα λευκά α λα κρεμ

Πρώτο πιάτο

Ρώσικη σούπα λαχανικών με πατζάρι, ή αλλιώς Μπόρς

Δεύτερο πιάτο (για δύο στα δύο)

Ψαρονέφρι με σως γλυκού κρασιού και πουρέ μήλου

Λινγκουίνι α λα πουτανέσκα ντυμένα πολύχρωμα

Γλυκό

Σουφλέ σοκολάτας για τον Ερωτα

Τιμή κατ′ άτομο 28 ευρώ

 

Mastello, Αργυρούπολη

Ορεκτικό

Ραβιόλι καρδιά με κατσικίσιο τυρί και σάλτσα Πόρτο – βανίλια

Σαλάτα

Σαλάτα με πολύχρωμα παντζάρια και βινεγκρέτ από άγρια μούρα

Κυρίως

Τσιπούρα φιλέτο με λαχανικά σωτέ και σάλτσα φινόκιο πορτοκάλι

Επιδόρπιο

Σούπα λευκής σοκολάτας με φράουλες τσίζκεϊκ

Τιμή κατ’ άτομο 29 ευρώ

 

Veniero, Κεφαλάρι

Ποτό καλωσορίσματος

Ενα ποτήρι Moscato D’Asti θα συνοδέψει μία σούπα βελουτέ γλυκοπατάτας

Ορεκτικό

Κροκέτες παρμεζάνας με μαγιονέζα, μάνγκο και δυόσμο. Σερβίρεται με μαρμελάδα ντομάτας

Σαλάτα

Ανάμεικτη με baby ρόκα, σπανάκι, πέρλες ροδιού, ψύχα κάστανο, τραγανό σπεκ, γραβιέρα Νάξου και σος πορτοκαλιού

Κυρίως πιάτο 
Ρολό κοτόπουλου γεμιστό με λιαστή ντομάτα, τυριά και σος κόκκινου κρασιού. Σερβίρεται με άγριο ρύζι.

Χοιρινά φιλετίνια με σος κονιάκ.

Σερβίρεται με πατάτες baby

Επιδόρπιο

Γλυκό μους σοκολάτα valrhona με φράουλες

Τιμή κατ′ άτομο 28 ευρώ

 

Casa Victoria, Βάρκιζα

Ποτό καλωσορίσματος

«The Original» Mateus

Ορεκτικό

Καρδιές α λα καπρέζε με καρέ ντομάτας, φρέσκια μοτσαρέλα και ελαφρύ πέστο βασιλικού

Σαλάτα

Σαλάτα mesclun με βαλεριάνα, γκοργκονζόλα, μύρτιλο, σουσάμι και βινργκρέτ βαλσάμικο με μέλι

Ζυμαρικά

Ζυμαρικά τορτελόνι γκιγκάντε, με μανιτάρια πορτσίνι με κρέμα ρικότας και παρμεζάνας με άρωμα λευκής τρούφας

 Κυρίως πιάτο

Χοιρινό μπούτι με μυρωδικά a la Florence, σιγομαγειρεμένο στον φούρνο για τρεις ώρες, συνοδεύεται από σάλτσα δαμάσκηνο και πουρέ από σελινόριζα

Ρολό από αρνί γάλακτος γεμιστό με θρυμματισμένο φυστίκι Αιγίνης, κράνμπερις και φρέσκα φύλλα μέντας, συνοδεύεται από πουρέ καρότου και σωτέ σταφύλια

Γλυκό

Πανακότα με κουλί από φρέσκιες φράουλες.

Τιμή κατ′ άτομο 30 ευρώ

 

Οι τρείς διαφορετικές προτάσεις της HuffPost είναι οι εξής:

 

Ψαράδες, Παλαιό Φάληρο

Καλωσόρισμα

Ταρτάρ παντζαριού, με κύβους μήλου, βινεγκρέτ εσπεριδοειδών, φυλλώματα βαλεριάνας και καπνιστό κατίκι Δομοκού

Ορεκτικά

Μπουρεκάκια γαρίδας με κρέμα ελληνικών τυριών, ψαχνό γαρίδας και μαρμελάδα Φλωρίνης

Μανιτάρια γεμιστά με φρούτα της θάλασσας, πάνω σε καπνιστή σάλτσα ντομάτας με καλαθάκι Λήμνου

Ραβιόλι καπνιστού σολωμού με ανθότυρο, σάλτσα μοσχολέμονου με φρέσκα μυρωδικά & λάδι τρούφας

Κυρίως πιάτα 

Λαζανάκι με αχιβάδες μαγειρεμένες στο ζωμό τους με γλυκό μπούκοβο & ελαφριά σάλτσα λεμονοθύμαρου

Ριζότο παντζαριού με γαριδόψυχα, φρέσκα μυρωδικά & χώμα από καπνιστή λόζα Κέας

Κυρίως πιάτα για δύο άτομα

Καβουρομακαρονάδα με βασιλικά καβούρια μαγειρεμένα στο ζωμό τους με σγουρές παπαρδέλες, σάλτσα ντομάτας & φρέσκα μυρωδικά

Γλυκό

Πάβλοβα με μους λευκής σοκολάτας φρούτα του δάσους & σάλτσα από πραλίνα μελιού

Τιμή κατ′ άτομο 60 ευρώ

 

Mayor, Κολωνάκι

Το Mayor στο Κολωνάκι σε συνεργασία με το «Dine Athens Restaurant Week», προσφέρει ένα πολύ ενδιαφέρον μενού, το οποίο θα μπορούσε να είναι μία άκρως δελεαστική πρόταση για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

 

Ορεκτικά 

Ρολάκια Μελιτζάνας, μανούρι, βινεγκρέτ ντομάτας, βαλασαμόμελο

Ταρτάρ σολωμού, αβοκάντο, Ααγγούρι, τσίλι, κόλιανδρο, κουκουνάρι, κράνμπερις

Φρικασέ μανιταριών, κάστανο, σάλτσα Pinot Noir

Σαλάτες 

Ψητό παντζάρι, κατσικίσιο τυρί, ρόκα, αβοκάντο, καρύδια, ντρέσινγκ σφενδάμο

Σπανάκι με ρόκα, φριζέ μαρούλι, παρμεζάνα, αχλάδι, σπεκ μανιτάρια, φουντούκι, ντρέσινγκ φρούτα του δάσου

Τρίχρωμη κινόα, φέτα, ρόδι, μήλο,φυστίκι αιγίνης, γλυκοκολοκύθα, ντρέσινγκ βαλσαμόμελου

Κυρίως πιάτο 

Σουπιά με κεφαλοτύρι και κρέμα μάραθου

Σολωμός με ρύζι μπασμάτι, κράνμπερις, σουσάμι, μπρόκολο, κέιλ σάλτσα σόγια, μέλι και τζίντζερ

Σκιουφιχτά με λαχανικά, βασιλικό, ξηρό ανθότυρο

Κοτόπουλο με γλυκοπατάτες, τοματίλο, και κρέμα κρασιού

Επιδόρπιο 

Πανακότα με γιαούρτι, καρύδι, μέλι, φυστίκι αιγίνης

Κρεμ μπρουλέ με ταρτάρ μάνγκο, καραμελωμένη βιολέτα, παγωτό σοκολάτα

Ποτό 

1 ποτήρι κρασί λευκό Cinciano Igp Bianco Toscana

1 ποτήρι κρασί ερυθρό Piemonte doc Barbera noi Vignaioli Piemontesi

Τιμή κατ′ άτομο 30 ευρώ

 

Τέλος, για όσους θέλουν να δοκιμάσουν, το βράδυ της Παρασκευής, κάτι εντελώς έξω απο τα συνηθισμένα, η HuffPost κάνει την πιο ανατρεπτική πρόταση της ημέρας.

Πήγαμε στα πιο ψαγμένα «βρώμικα» της Αθήνας (και ακόμα μας τρέχουν τα σάλια)

HuffPost Greece

 

 

 

 

 

 

 

 
Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.