Header Ads

Κοζάνη: Ακυρώνονται όλες οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κοζάνης

Κοζάνη: Ακυρώνονται όλες οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κοζάνης

Στην ακύρωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων στις οποίες είναι διοργανωτής προχωρά ο Δήμος Κοζάνης από σήμερα Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020.Η απόφαση ελήφθη έπειτα από την Κοινή Υπουργική Απόφαση, των υπουργών Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών, 13776/27.02.2020. Οπότε και ακηρώνονται παρέλαση, τα sourd games, και οι εκδηλώσεις στην πλατεία, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν συνεχιστούν οι 3 θεατρικές παραστάσεις που παρουσιάζονται αυτές τις ημέρες.

 

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Οργανισμού Αθλητισμού και Νεολαίας οι  υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε ετοιμότητα, ώστε να αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει το επόμενο διάστημα.

 

Εν τω μεταξύ εφαρμόζοντας το γράμμα του Νόμου δεν άναψε ο Φανός της Σκ΄ρκας, σήμερα το βράδυ, όπως εδώ και χρόνια γίνεται και στις 13 γειτονιές που καθημερινά πρωταγωνιστούσαν στην παραδοσιακή Αποκριά της Κοζάνης και  όλοι μαζί την Κυριακή της Μεγάλης Αποκριάς.

 

Κεραυνό εν αιθρία χαρακτήρισε την απόφαση, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ελπίδα Κοεμτζίδου, με την Δημοτική Αρχή να εναρμονίζεται με τις διατάξεις του Νόμου, όπως  υπογράμμισε, μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης. Στο ίδιο μήκος κύματος και  ο Πρόεδρος του Φανού Λάζαρος Κουζιάκης, ο οποίος επεσήμανε ότι ο Φανός δεν έσβησε ποτέ από την εγκατάσταση των Κοζανιτών στην περιοχή, και μάλιστα υπογράμμισε  σε πολύ δύσκολες συνθήκες, τόσο την περίοδο της κατοχής, όσο και της χούντας, ακόμα και επί τουρκοκρατίας.

Ο κ. Κουζιάκης σημείωσε  ότι η απόφαση των τριών Υπουργείων είναι σεβαστή και θα εφαρμοστεί για το δημόσιο καλό, ενώ υπήρξαν και οι φωνές που θέλουν να πραγματοποιηθεί το έθιμο καθώς η συνάθροιση είναι σε ανοιχτό χώρο και η πρωτοβουλία ανήκει στις γειτονιές και στους ανθρώπου που  συνεχίζουν το έθιμο εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Ωστόσο αντιδράσεις υπάρχουν και από την πλευρά των καταστηματαρχών, ξενοδόχων, επαγγελματιών  που ανέμεναν την περίοδο της Αποκριάς, με ανυπολόγιστη όπως αναφέρουν την ζημιά , με δεδομένο ότι έφερε μεγάλη οικονομική ανάσα η περίοδος αυτή και κυρίως το τελευταίο τριήμερο.

 

Εν τω μεταξύ μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας,  των απωλειών που θα προκύψουν μετά από την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για την αναστολή των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους υπουργούς, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Την ματαίωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων ανακοίνωσαν και οι Δήμοι Εορδαίας και Σερβίων.

 

 

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ; Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου.

 

www.ert.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.