Header Ads

Πώς να γράψετε μια ερωτική επιστολή την εποχή του Internet

Δεν υπάρχει κανένας συγκεκριμένος τρόπος με τον οποίο πρέπει να μοιάζει η ερωτική σας επιστολή.

Είμαστε τόσο απίστευτα - γελοιωδώς - συνδεδεμένοι ο ένας με τον άλλο μέσα από τα smartphone και τα social media που μοιάζει σχεδόν φετιχιστικό να επιστρέψει κανείς στη παλιομοδίτικη λευκή κόλλα με στυλό - ή ακόμα και με πένα (πως θα σας φαινόταν αυτό;). Κι όμως, το να γράψει κανείς στον αγαπημένο/η του ένα γράμμα με τον παραδοσιακό τρόπο εκφράζοντας τα συναισθήματά του δεν θα φτιάξει μόνο τη διάθεσή του αλλά και θα αποτελέσει μια ειλικρινή δήλωση αγάπης πολύ πιο δημιουργική από μια ντουζίνα κόκκινα τριαντάφυλλα.

Ας θυμηθούμε, λοιπόν, μερικούς κανόνες για το πως γράφεται μια ερωτική επιστολή με την ευκαιρία της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου: 

Αποφασίστε τι θέλετε να πείτε στην αρχή

Αν πρόκειται να κάνετε τον κόπο να γράψετε κάτι από την καρδιά σας, κάντε το τουλάχιστον να δείχνει όμορφο. Από τη στιγμή κι έπειτα που ξέρετε ακριβώς τι θέλετε να πείτε κι έχετε ένα τελικό draft έτοιμο, το πιο ωραίο άγγιγμα που έχετε να του κάνετε είναι να το γράψετε στο χέρι. 

Να είστε συγκεκριμένοι 

Το «σ′ αγαπώ τόσο πολύ», είναι υπέροχο. Αλλά το «νιώθω γεμάτος/η αγάπη όταν αρχίζω μαζί σου την ημέρα μου», είναι ακόμα καλύτερο. Σκεφτείτε τις συγκεκριμένες πτυχές της σχέσης σας που σας κάνουν να νιώθετε χαρούμενος/η και εκφραστείτε με βάση αυτές. 

Να είστε ο εαυτός σας

Αυτός είναι ένας καλός κανόνας σε σχέση με τα ραντεβού αλλά και σε σχέση με το γράψιμο. Προσπαθείστε να γράψετε με τον ίδιο τρόπο που μιλάτε. Και προς Θεού, μη δοκιμάσετε να κάνετε τον ποιητή αν δεν το έχετε. Το να είστε ειλικρινείς και συγκεκριμενοι είναι αυτό που πρέπει να κάνετε στην παρούσα φάση.  

Αν έχετε πρόβλημα σχετικά με το τι θα μείνετε μείνετε στα βασικά.  

Δεν υπάρχει κανένας συγκεκριμένος τρόπος με τον οποίο πρέπει να μοιάζει η ερωτική σας επιστολή: Θα πρέπει να εκφράσετε την αγάπη σας με οποιονδήποτε τρόπο μοιάζει φυσικός. Αλλά αν έχετε κολλήσει, μια ιδέα για το τι χρόνο θα χρησιμοποιήσετε στο γράμμα σας δίνει η Σαμάνθα Ο′ Σέα, συγγραφέας του «For the Love of Letters: A 21st-Century Guide to the Art of Letter Writing» (εκδότης: William Morrow, πρώτη έκδοση Απρίλιος 2007). ΄Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο BuzzFeed, μπορείτε να ξεκινήσετε με την πρώτη ματιά ή την πρώτη στιγμή που αισθανθήκατε ερωτευμένος/η με τον/την σύντροφό σας, μετά να αναφέρετε τι σας προσφέρει στην καθημερινότητά σας και, τέλος, τι θα θέλατε να κάνετε μαζί προχωρώντας στο αύριο. Σύμφωνα με την ίδια, αυτό υποδεικνύει το «είμαι εδώ και θα ήθελα να μείνω εδώ για πολύ καιρό». 

Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε εισαγωγικά

Δεν υπάρχει κανένα λάθος με ένα δημιουργικό απόσπασμα σε ένα ερωτικό γράμμα. Σ′ αυτό συμπεριλαμβάνονται στίχοι, ποιήματα κι άλλα αποσπάσματα που μιλούν για τον τρόπο που αισθάνεσθε. Φροντίστε μόνο να αναφέρετε την πηγή των αποσπασμάτων σας. Δεν υπάρχει τίποτα λιγότερο ρομαντικό από τον πλάγιο λόγο. Κι επίσης, να θυμάστε: Γράφετε για τον/την σύντροφό σας, όχι για τον εαυτό σας

Είναι σημαντικό να σκεφτείτε τι θα ήθελε ο/η σύντροφός σας, το οποίο δεν είναι απαραίτητα το ίδιο μ′ αυτό που θα θέλετε εσείς.

Αυτό ισχύει και για το μάκρος της επιστολής. Σε κάποιους ανθρώπους αρέσει να διαβάζουν πολύ, κάποιοι άλλοι προτιμούν ένα γράμμα που μπαίνει κατευθείαν στο «ζουμί». Και προσοχή: δεν υπάρχει συνταγή για το πόσο μακρύ πρέπει να είναι ένα ερωτικό γράμμα, αρκεί να είναι φυσικό. Υπάρχουν πολύ μικρές ερωτικές επιστολές που είναι σούπερ ρομαντικές. 

Τέλος, καλό είναι να σκεφτείτε ποιο είναι το γούστο του/της παρτενέρ σας. Θα ήθελε ένα γράμμα σε απλό επιστολόχαρτο χωρίς ... αξεσουάρ, ή με ένα αποξηραμένο λουλούδι εντός; Ενα γράμμα το οποίο μπορεί να έρθει με το ταχυδρομείο ή να εμφανιστεί κάτω από το μαξιλάρι; Διότι κι αυτά παίζουν το ρόλο τους. 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.