Header Ads

Συρία: Αντεπίθεση των υποστηριζόμενων από την Τουρκία μαχητών στην Ιντλίμπ

Σύριοι μαχητές που υποστηρίζονται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κατέλαβαν την πόλη Ναϊράμπ στην Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, υποστήριξαν αξιωματούχοι της Τουρκίας και των ανταρτών την Τρίτη- την πρώτη περιοχή που ανακαταλαμβάνεται από τις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης που προελαύνουν στην επαρχία.

Οι δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, υποστηριζόμενες από ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις, προσπαθούν να ανακτήσουν την τελευταία μεγάλη περιοχή της Συρίας που ελέγχεται από τους αντάρτες μετά από εννιά χρόνια πολέμου. Περίπου ένα εκατομμύριο Σύριοι έχουν εκτοπιστεί από τις τελευταίες συγκρούσεις.

Η Τουρκία απάντησε στέλνοντας χιλιάδες στρατεύματα και εξοπλισμό στην περιοχή προκειμένου να υποστηρίξει τους αντάρτες ώστε να αντισταθούν στην επίθεση.

«Με τη βοήθεια των Τούρκων φίλων μας, ανακτήσαμε τον έλεγχο της στρατηγικής σημασίας πόλης Ναϊράμπ, της πύλης της Σαρακέμπ, αφού απωθήσαμε τις τρομοκρατικές ρωσικές πολιτοφυλακές» είπε στο Reuters ο Γιούσεφ Χαμούντ, εκπρόσωπος του υποστηριζόμενου από την Τουρκία «Εθνικού Στρατού».

Τούρκος αξιωματούχος ασφαλείας είπε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις υποστήριξαν την επίθεση των ανταρτών με βομβαρδισμούς και ότι ομάδες εξουδετέρωσης εκρηκτικών και οι μαχητές εκκαθάριζαν την πόλη.

Επόμενος στόχος είναι η ανάκτηση της στρατηγικής σημασίας πόλης της Σαρακέμπ, όπου ο κύριος αυτοκινητόδρομος από τον βορρά ως τον νότο που συνδέει τη Δαμασκό με το Χαλέπι συναντά τον δρόμο δυτικά προς τη Μεσόγειο.

«Αυτό θα συμβεί σύντομα. Το καθεστώς υπέστη βαριές απώλειες στις συγκρούσεις το προηγούμενο βράδυ. Επίσης, κατελήφθη μεγάλη ποσότητα όπλων και πυρομαχικών» ανέφερε ο Τούρκος αξιωματούχος στο Reuters.

Όπως είπε, δεν υπήρξε σύγκρουση μεταξύ τουρκικών και ρωσικών δυνάμεων στην προέλαση της Δευτέρας στη Ναϊράμπ, και δεν σκοτώθηκαν Τούρκοι στρατιώτες.

Δύο εβδομάδες πριν, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης εγκατέλειψαν προσωρινά τη Ναϊράμπ, καθώς οι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία αντάρτες προχωρούσαν στην πόλη. Ωστόσο οι αντάρτες απωθήθηκαν από την περιοχή.

Από τότε που η Τουρκία εισέβαλε στη βορειοδυτική Συρία για να σταματήσει τις επιχειρήσεις των δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης, 17 Τούρκοι στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί.

(με πληροφορίες από Reuters)

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.