Header Ads

Ινδία: Τουλάχιστον 13 νεκροί και 150 τραυματίες στο Νέο Δελχί

Τουλάχιστον 13 είναι οι νεκροί και πάνω από 150 οι τραυματίες από τις νέες διακοινοτικές συγκρούσεις, που συγκλόνισαν την Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου, την πρωτεύουσα της ΙνδίαςΝέο Δελχί, με τους δρόμους να μετατρέπονται σε πεδία μάχης από το φυτίλι που έχει ανάψει η αμφιλεγόμενη νομοθεσία για την επιλεκτική παροχή υπηκοότητας.

Στασιαστές, οπλισμένοι με πέτρες, σπαθιά και συχνά περίστροφα, σπέρνουν το χάος και τον τρόμο στις περιοχές στα βορειοανατολικά περίχωρα της πόλης με κυρίαρχα μουσουλμανικό πληθυσμό, σε απόσταση 10 χλμ από το κέντρο.

Στις συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και πολέμιων του νόμου για την υπηκοότητα—που θεωρείται ότι κάνει διακρίσεις για τους μουσουλμάνους—καταστράφηκαν πολλά κτήρια, καταστήματα και πυρπολήθηκαν αυτοκίνητα. Επίσης επιθέσεις δέχθηκαν κι οι δημοσιογράφοι, ενώ διάχυτη είναι σήμερα η ένταση, με αποτέλεσμα να αναμένεται αναζωπύρωση των επεισοδίων.

Δεκατρείς άνθρωποι, ανάμεσά τους κι ένας αστυνομικός, έχασαν τη ζωή τους στις συγκρούσεις, ανακοίνωσε η αστυνομία, ενώ οι τοπικές αρχές απαγόρευσαν τις συγκεντρώσεις στις ζώνες των επεισοδίων, καταφεύγοντας σε σχετική νομοθεσία που χρονολογείται από την εποχή της βρετανικής αποικιοκρατίας.

«Καλώ άπαντες να σταματήσουν τη βία. Αυτή η τρέλλα θα πρέπει να σταματήσει», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Δελχί Αρβίντ Κερτζιουάλ, σύμφωνα με το Press Trust of India.

Ο δε εκπρόσωπος της αστυνομίας κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής «να μην αυτοδικούν μόνοι τους» και τόνισε πως οι αρχές θα τιμωρήσουν αυστηρά τους παραβάτες.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου διαπίστωσαν πολλούς τραυματίες να μεταφέρονται στο νοσοκομείο σήμερα το απόγευμα, πολλοί εξ αυτών αναίσθητοι. Κάποιοι από τους τραυματίες δήλωσαν πως επλήγησαν από σφαίρες όπλου.

Η νέα τούτη ανάφλεξη της βίας συμπίπτει με την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην Ινδία, όπου είχε επαφές με τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι στο Νέο Δελχι.

 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.