Header Ads

Δηλώσεις υποψηφιοτήτων με τον Θέμη Μουμουλίδη

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ "ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΕΠΟΧΗ" ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΝ ΘΕΜΗ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗ

Γεννήθηκα το 1956 στο Φιλώτα Φλώρινας και μεγάλωσα στην Πτολεμαΐδα.

Είμαι παντρεμένος με την Αφροδίτη Μπίτα και έχω μία κόρη την Κατερίνα.



Σήμερα είμαι συνταξιούχος.

Υπηρέτησα όλη μου την ζωή την αριστερά και διατέλεσα στέλεχος του ΚΚΕ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Για πολλά χρόνια υπήρξα Γραμματέας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, υπεύθυνος περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και μέλος του Οργανωτικού Γραφείου του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.

Μετά την ίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ διατέλεσα Συντονιστής ενώ σήμερα είμαι Αναπληρωτής Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης.

Επανειλημμένα υποψήφιος βουλευτής της αριστεράς και υποψήφιος στην μεγάλη εκλογική μάχη της 17 Ιούνη του 2012 με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.



ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΓΟΥΛΙΑΡΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ "ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΕΠΟΧΗ" ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΝ ΘΕΜΗ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗ

Δηλώνω σήμερα την συμμετοχή μου στον συνδυασμό «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΕΠΟΧΗ», γιατί έχω την πεποίθηση ότι κανείς και καμία δεν μπορεί να απέχει από αυτόν τον ωραίο και δυναμικό αγώνα για μια άλλη Δυτική Μακεδονία, με σεβασμό στους ανθρώπους της και στην απαλλοτριωμένη γη της.

Γιατί αυτή η συλλογικότητα, προτείνει μια συγκεκριμένη και επεξεργασμένη πρόταση για την Δυτική Μακεδονία, σε ό,τι αφορά την ανεργία, την ανάπτυξη του τόπου, την οικολογική ισορροπία σε συνδυασμό με την ΔΕΗ, την πολιτιστική αναβάθμιση, την τουριστική ανάπτυξη, την γυναικεία απελευθέρωση.

Γιατί αυτή η συλλογικότητα φιλοδοξεί να σταματήσει το ξερίζωμα των νέων μας και το τεράστιο κύμα μετανάστευσης που όλο και δυναμώνει.

Γιατί αυτή η συλλογικότητα επιθυμεί να αποκαταστήσει τα ατομικά και δημοκρατικά δικαιώματα των ανθρώπων της περιοχής μας.

Γιατί αυτή η συλλογικότητα είναι αντίθετη με τις νεοφιλελεύθερες και μνημονιακές πολιτικές, οι οποίες συντελούν ώστε η αυτοδιοίκηση να αποτελεί κυριολεκτικά κενό γράμμα, χωρίς πόρους και να είναι αρωγός της ελληνογερμανικής συνέλευσης.

Γιατί αυτές οι πολιτικές κατέστρεψαν ανθρώπινες ζωές, δημιούργησαν άτομα-όμηρους για ένα κομμάτι ψωμί, οδήγησαν ανθρώπους σε αναξιοπρεπή τρόπο ζωής, παιδιά υποσιτισμένα, νέους απελπισμένους που δεν μπορούν να σπουδάσουν, ηλικιωμένους με συντάξεις πείνας.

Γιατί αυτή η συλλογικότητα βάζει στο επίκεντρο των επιδιώξεων της τον άνθρωπο που του στέρησαν την ελπίδα, τον ηλικιωμένο με το θλιμμένο βλέμμα , τον νέο-α οικονομικό μετανάστη.

Γιατί αυτή η συλλογικότητα έχει πρόταση για κοινωνικές δομές, η έλλειψη των οποίων και η καταστροφή των κοινωνικών θεσμών, οδήγησαν, τις ήδη επιβαρυμένες γυναίκες σε επιπρόσθετους ρόλους, τις οδήγησαν για μια ακόμη φορά πίσω στο σπίτι και στον κοινωνικά προσδιορισμένο ρόλο τους. Η κρίση και η ανέχεια που πολλαπλασίασαν τις περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, τις οδηγούν σε απόλυτη παθητικότητα αφού δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν οικονομικά ούτε το διαζύγιο τους και η αυτοδιοίκηση -κεντρική εξουσία, τις έχουν εγκαταλείψει στην μοίρα τους, χωρίς καμιά κοινωνική αρωγή και δομές για την στήριξη τους .

Θέτουμε λοιπόν τους εαυτούς μας, σ’ αυτόν τον αγώνα με σαφή προσδιορισμό να σταματήσουμε την ανθρώπινη δυστυχία που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία του λαού μας, να σταματήσουμε τις τριτοκοσμικές σκηνές ανθρώπων με απλωμένα χέρια στις λαϊκές, να σταματήσουμε τον φόβο των συνανθρώπων μας που χάνουν τα σπίτια τους σε πλειστηριασμούς, να σταματήσουμε την απελπισία του άνεργου-ης που δεν βλέπει ελπίδα και οδηγείται στην κατάθλιψη, στην απελπισία, την παραίτηση και ενίοτε στην αυτοχειρία.

Μπορούμε να το πετύχουμε;

Ναι, αν έχουμε την πολιτική βούληση να ρίξουμε όλες τις δυνάμεις μας και τους οικονομικούς πόρους που διαθέτει η Περιφέρεια , σε κοινωνική πολιτική και κοινωνικές δομές με αταλάντευτο στόχο μας την ανακούφιση του ανθρώπου της Δυτικής Μακεδονίας και όχι σε εργολάβους και ημιτελή «μεγάλα έργα»

Ναι, αν αγωνιστούμε για μια συνολική ανατροπή της ανάλγητης πολιτικής της συγκυβέρνησης και αν αναδείξουμε μια εναλλακτική πρόταση της ριζοσπαστικής αριστεράς στο επίκεντρο των εξελίξεων. Εγγύηση για την εφαρμογή αυτής της πολιτικής της παράταξης μας είναι η στήριξη της από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επειδή τις «……..πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα…» ας αγωνιστούμε

Όλοι μαζί γι’αυτές



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ της Τζιούφα Μ.Ελένης ως Περιφερειακής Συμβούλου στην παράταξη «αλλάΖουμε Εποχή» του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θέμη Μουμουλίδη

Βαθιά πεποίθησή μου υπήρξε πάντοτε πως η άσκηση της πολιτικής αφορά σε ιδέες με κέντρο τον άνθρωπο και τον κόσμο που τον περιβάλει. Στον τρόπο εφαρμογής των ιδεών, τόσο σε ζωτικά ζητήματα της ανθρώπινης ύπαρξης και υπόστασης (ελευθερία, ασφάλεια, δικαιοσύνη, παιδεία, πολιτισμός, οικολογία κτλ.) καθώς και σε όλα τα υπόλοιπα θέματα που τον αφορούν ως το καθεαυτό κοινωνικό όν που δεν ζει εκτός της κοινωνίας, που δεν υπάρχει εάν το βλέμμα του δεν συναντηθεί με το βλέμμα του διπλανού του.
Όταν η πολιτική μεταλλάσσετε σε τακτική άλωσης και στη συνέχεια καταστροφής του κοινωνικού ιστού με αυτοσκοπό να κατακτήσει και να διατηρηθεί μία μικρή ομάδα επίορκων στην εξουσία, τότε η πολιτική μαγαρίζεται, γίνεται επάγγελμα, υπεισέρχεται η διαφθορά και η κατάχρηση εξουσίας. Ο άνθρωπος χάνετε από το προσκήνιο της δράσης και απρόσωπος γίνεται μαζί με τους άλλοτε συνανθρώπους του ‘Μάζα’ προς εκμετάλλευση.
Δυστυχώς σήμερα βιώνουμε συγκλονισμένοι αυτόν τον καταστροφικό ξεπεσμό της πολιτικής που μεθοδικά εκφύλισαν οι δήθεν φύλακές της απομυζώντας και στραγγίζοντας όλους τους ζωτικούς χυμούς που στολίζουν την ανθρώπινη ύπαρξή μας, την αξιοπρέπεια, την δημιουργία, την εργασία, την προσδοκία ενός καλύτερου μέλλοντος, την αυτάρκεια και με μία λέξη την ελευθερία.
Η επανακατάκτηση της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας μας είναι μονόδρομος. Οφείλουμε να τους αιφνιδιάσουμε. Ήθος και πολιτική είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους και η εκλογική αναμέτρηση είναι γιορτή της δημοκρατίας.
Για τους λόγους αυτούς αποφάσισα να δράσω. Αποδέχθηκα με χαρά την πρόσκληση που απεύθυνε στους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θέμης Μουμουλίδης και έχω ενταχθεί στην παράταξη «αλλάΖουμε Εποχή» ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος .
Συναντώντας τα βλέμματα όσων δεσμευτήκαμε στον αγώνα αυτό, ξέρω πως εμείς μπορούμε να δουλέψουμε έχοντας ως μόνο στόχο να ανθίσει ξανά το χαμόγελο στα χείλη των συμπολιτών μας.
Μπορούμε με επικεφαλής τον Θέμη Μουμουλίδη και σε συνεχή συνεργασία με τους συμπολίτες μας, να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε την αναπτυξιακή πολιτική που ταιριάζει στην πάμπλουτη σε παραγωγικές πηγές και τόσο αδικημένη Δυτική Μακεδονία.
Γυρίζουμε σελίδα και ανοιγόμαστε στο μέλλον γνωρίζοντας πολύ καλά τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε, αποφασισμένοι να τις υπερνικήσουμε και να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια εποχή ελπίδας και δημιουργίας.
Από το Blogger.