Header Ads

Μία εβδομάδα νωρίτερα τα σχολεία - Αναλυτικά οι αλλαγές

Στις 8 Σεπτεμβρίου, δηλαδή περίπου μία εβδομάδα πριν τη συνηθισμένη ημερομηνία, θα χτυπήσει το κουδούνι φέτος στα δημοτικά, τα γυμνάσια και λύκεια όλης της χώρας, σύμφωνα με την οριστική απόφαση του υπουργείου Παιδείας. Σύμφωνα με την ίδια ρύθμιση, χάνονται οριστικά δύο ημέρες από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, η πρώτη και η τελευταία, δηλαδή η προπαραμονή και του Αγίου Ιωάννη, καθώς και η αργία των Τριών Ιεραρχών για Γυμνάσια-Λύκεια, αλλά και δύο μέρες από τις διακοπές του Ιουνίου.


Ωστόσο, η καθιέρωση της "χειμερινής εβδομάδας" δεν προχωρά ακόμη και η κυβέρνηση επιφυλάσσεται να ανακοινώσει σχετική ρύθμιση αργότερα.

Πιο αναλυτικά:

Για το σχολικό έτος 2014-15 οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τα Νηπιαγωγεία, καθώς και η διδασκαλία των μαθημάτων για τα Δημοτικά, Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, αρχίζει στις 8 Σεπτεμβρίου 2014.

Για το σχολικό έτος 2013-14 οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τα Νηπιαγωγεία και η διδασκαλία των μαθημάτων στα Δημοτικά λήγουν στις 13 Ιουνίου 2014, ενώ για το σχολικό έτος 2014-15 θα λήξουν στις 15 Ιουνίου 2015.

Οι διακοπές των Χριστουγέννων για Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά θα διαρκέσουν από τις 24 Δεκεμβρίου 2014 μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2015.

Για το σχολικό έτος 2014-15 η θρησκευτική εορτή των Τριών Ιεραρχών την 30ή Ιανουαρίου 2015 δεν αποτελεί ημέρα αργίας για Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, αλλά ορίζεται για όλες τις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ως ημέρα εορτής, κατά την οποία γίνεται εκκλησιασμός και δραστηριότητες σχετικά με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα.

Το σχολικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Αυγούστου, ενώ το διδακτικό από την 1η Σεπτεμβρίου έως την 30ή Ιουνίου. «Το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου δύναται να αξιοποιηθεί για επιμορφωτικά σεμινάρια».
Από το Blogger.