Header Ads

Ραχήλ Μακρή: Ερώτηση για τους απλήρωτους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

Κατάθεση Ερώτησης της Βουλευτού Ν. Κοζάνης κας Ραχήλ Μακρή σχετικά με τους απλήρωτους συμβασιούχους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι στον Δήμο Βοΐου Κοζάνης»



Σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Βοΐου, οι συμβασιούχοι του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», παραμένουν απλήρωτοι επί 7 μήνες,
παρόλο που η επιχείρηση έχει προπληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων ενώ δεν έχει λάβει χρήματα για το πρόγραμμα.

Για τους λόγους αυτούς και προκειμένου να δοθούν απαντήσεις από τον αρμόδιο υπουργό, η Βουλευτής Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή κατέθεσε την με αριθμ. πρωτ. 8280/28-5-2014 Ερώτηση στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Το κείμενο της ερώτησης παρατίθεται παρακάτω:

ΜΑΚΡΗ ΡΑΧΗΛ
Βουλευτής Ν ΚΟΖΑΝΗΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ τον Yπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

ΘΕΜΑ: «Απλήρωτοι συμβασιούχοι στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας ‘’Βοήθεια στο σπίτι’’ στον Δήμο Βοΐου Κοζάνης»

Σύμφωνα με την με Αριθμ. Πρωτ. 553/28-04-2014 επιστολή, την οποία μου απέστειλε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Βοΐου (ΔΗ.Κ.Ε.ΒΟ.), οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» Βοΐου παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους 7 μήνες.
Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται στην επιστολή «μετά την πάροδο επτά μηνών από την τελευταία καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα ‘’Βοήθεια στο σπίτι’’, σας γνωρίζουμε ότι διεκδικούμε την καταβολή της αμοιβής των προαναφερθέντων συμβασιούχων. Οι εργαζόμενοι, επιδεικνύουν ζήλο και αγάπη για το λειτούργημα το οποίο ασκούν, φροντίζουν κι εξυπηρετούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με ανθρωπιά και υπευθυνότητα.
Η ΔΗ.Κ.Ε.ΒΟ. έχει ήδη προπληρώσει για τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων παρά το γεγονός ότι δεν έχει λάβει χρήματα για το πρόγραμμα και απαιτεί να δοθεί λύση στο πρόβλημα με την καταβολή των δεδουλευμένων. Στηρίζει πλήρως το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων και ζητά να σταματήσει η κρατική αναλγησία που κρατά ομήρους εργαζόμενους σε καθεστώς φτώχειας κι εξαθλίωσης. Παράλληλα, στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και ζητά από την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να αποστείλει άμεσα τα χρήματα για την πληρωμή τους».


Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Αληθεύουν τα αναφερόμενα στην επιστολή;

2. Εάν ναι, για ποιο λόγο υπάρχει πολύμηνη καθυστέρηση στην πληρωμή των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στον Δήμο Βοΐου Κοζάνης;

3. Προτίθεστε να προβείτε στην άμεση καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών και των δεδουλευμένων των εργαζομένων και αν ναι πότε;

4. Υπάρχει μέριμνα προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία τους προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» ώστε να συνεχίσει να παράσχεται κοινωνική φροντίδα σε ηλικιωμένους, αναπήρους κ.λπ.;



Αθήνα, 27/5/2014

Η ερωτώσα Βουλευτής,


Μακρή Ραχήλ
Από το Blogger.