Header Ads

Θα κάνουν ποδηλασία χωρίς ρούχα - Δείτε τι λένε για την Πτολεμαΐδα

"Ελάτε όσο γυμνοί τολμάτε" προτρέπουν τους Θεσσαλονικείς οι διοργανωτές της έβδομης Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουνίου.


Φέτος, οι διοργανωτές διαπιστώνουν ότι "το ποδήλατο και η βιώσιμη κινητικότητα είναι στάσιμα στην Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα, το νερό ως βασικό κοινωνικό συλλογικό αγαθό κινδυνεύει, το σχέδιο νόμου για τον αιγιαλό, αν υλοποιηθεί, μπορεί άμεσα να τσιμεντοποιήσει τις παραλίες", η "καταστροφική" επένδυση για τον χρυσό στην Χαλκιδική συνεχίζεται και δεν έχει γίνει σοβαρή ενεργειακή στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ προωθείται η κατασκευή νέου εργοστασίου παραγωγής ενέργειας με μαζούτ στη Natura περιοχή στο Πρασονήσι Ρόδου και ένα ακόμη με τον θανατηφόρο λιγνίτη στην Πτολεμαΐδα".

Η ποδηλατοδρομία έχει ειρηνικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα. Ζωγραφισμένα και στολισμένα σώματα και ποδήλατα, φυσική διακόσμηση, αξεσουάρ, χρώματα και μουσική θα είναι τα όπλα των διοργανωτών για να διεκδικήσουν "ολοένα και φιλικότερες προς τον άνθρωπο, το περιβάλλον και το ποδήλατο πόλεις".

Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι μια αυτο-oργανωμένη δράση από ενεργούς πολίτες και υποστηρίζεται από τις συλλογικότητες Παιδιά Εν Δράσει και Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης. Φέτος, διοργανώνεται με την υποστήριξη και συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014.
Από το Blogger.