Header Ads

Ο Πάνος Καμμένος έχασε 200.000 ψήφους -Δίνει ειδικό ρόλο στη Ραχήλ Μακρή

Σχεδόν τις μισές δυνάμεις που είχαν καταγράψει στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2012 έχασαν στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, γεγονός που έχει δημιουργήσει βαρύ κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα όπως φαίνεται και από δηλώσεις στελεχών του κόμματος.


Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα υπό τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, προκειμένου να συζητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα και στη συνέχεια θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο.

Καμμένος: Θα κάνω συνέδριο διεύρυνσης
Ο κ. Καμμένος, μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις απώλειες που είχε το κόμμα του και τόνισε ότι θα πραγματοποιήσει ένα «ανοιχτό συνέδριο διεύρυνσης» με στόχο την ενότητα των «αντιμνημονιακών πατριωτικών δυνάμεων».

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, στόχος είναι η συνεργασία με τα μικρά αντιμνημονιακά κόμματα, τα οποία «δεν ασκούν επιρροή με τα ποσοστά που έλαβαν, αλλά αθροιστικά αποτελούν σοβαρή πολιτική δύναμη». Ο ίδιος εκτίμησε ότι το κόμμα του έχασε σε σχέση με τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 περί τις 200.000 ψήφους, «ενώ αθροιστικά τα μικρά κόμματα έλαβαν 450.000 ψήφους».

Καμμένος: Οι ψήφοι μου πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ και στη Χρυσή Αυγή
Ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι το κόμμα του έχασε ψήφους οι οποίες μετακινήθηκαν προς το ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή, αλλά και στα μικρά κόμματα, όπως το ΕΠΑΜ, η Ενωση για την Πατρίδα και το Λαό, και είπε ότι «στο συνέδριο θα καλέσουμε όλα αυτά τα κόμματα να συνεργαστούν με τους Ανεξάρτητους Ελληνες». Συνέδριο, το οποίο πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ρόλος στη Ραχήλ Μακρή

Είπε, επίσης, ότι σημαίνοντα ρόλο για το συνέδριο θα έχουν η βουλευτίνα των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή και ο συνεργαζόμενος Παναγιώτης Σγουρίδης, ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και θα αναλάβει καθήκοντα συνομιλητή με άλλους φορείς.

Ας σημειωθεί ότι η Ραχήλ Μακρή ήταν υπό παραίτηση τον περασμένο Δεκέμβριο και προετοίμαζε παρασκηνιακά το έδαφος να μεταπηδήσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι σχέσεις που διατηρεί με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου βρίσκονται, εξάλλου, σε αυτή την προοπτική. Ωστόσο, η παραίτηση που είχε ετοιμάσει δεν έφτασε ποτέ στο προεδρείο της Βουλής και όλα δείχνουν ότι ο Πάνος Καμμένος έχει δώσει γην και ύδωρ για να την κρατήσει στους ΑΝΕΛ, αφού είναι ένα από το πιό προβεβλημένα και επικοινωνιακά στελέχη του κόμματός του.

Ο Καμμένος παραίτησε τους συνεργάτες του
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Καμμένος θα προχωρήσει σε γενναία αναδιάρθρωση του κόμματος, ενώ ξεκίνησε ήδη από το δικό του περιβάλλον, αφού ζήτησε τις παραιτήσεις στενών συνεργατών του, όπως ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, ο διευθυντής των οικονομικών υπηρεσιών κ.ά.

Συνέδριο για νέο αρχηγό ζητούν τα στελέχη

Ωστόσο, στο παρασκήνιο μαίνεται ο πόλεμος εναντίον των επιλογών της ηγεσίας και εναντίον του Πάνου Καμμένου προσωπικά. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τέρενς Κουίκ πνέει τα μένεα εναντίον του προέδρου των ΑΝΕΛ και εκμυστηρεύτηκε σε στενούς του συνεργάτες ότι στο επερχόμενο Συνέδριο θα είναι υποψήφιος για πρόεδρος του κόμματος. O πρώην δημοσιογράφος ήταν υποψήφιος στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και εξελέγη 4ος, με ποσοστό 8,17%.

Ηγετικές φιλοδοξίες έχει εκφράσει και ο Παύλος Χαϊκάλης, ο οποίος διαπίστωσε ότι στην περιφέρεια Αττικής όπου ήταν υποψήφιος πήρε ποσοστά μεγαλύτερα από αυτά που τελικά συγκέντρωσαν οι ΑΝΕΛ στις ευρωεκλογές.

Το αίνιγμα του Νότη Μαριά

Θρίλλερ εξελίσσεται αυτές τις ώρες με τον Νότη Μαριά, ο οποίος χάνει τη θέση του ευρωβουλευτή και τη θέση παίρνει ο Γιώργος Ρωμανιάς στην καταμέτρηση των ψήφων.

Αν ο κ. Μαριάς μείνει τελικώς εκτός ευρωβουλής αναμένεται να αναδειχθεί σε σκληρό εσωκομματικό αντίπαλο του Πάνου Καμμένου ενώ κάποιοες έγκυρες πληροφορίες τον φέρουν να επιθυμεί τη μεταπήδησή του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: www.iefimerida.gr
Από το Blogger.