Header Ads

Συγκρότηση επιτροπών στον ΕΟΠΥΥ σε Κοζάνη - Πτολεμαΐδα

Νέες Πρωτοβάθμιες Υγειονομικές Επιτροπές συγκροτεί ο ΕΟΠΥΥ στην Κοζάνη και στην Πτολεμαΐδα για τα θέματα υγειονομικη΄ς περιθαλψης των ασφαλισμένων της ΔΕΗ και των συναφών ταμείων, με στόχο να αποφεύγεται η ταλαιπωρεία για τους ασφαλισμένους. Ειδικότερα αφορά την παραπομπή σε αυτές θεμάτων υγειονομικής περίθαλψης του προσωπικού της ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ κ.λπ.


Αναλυτικότερα, Με αποφάσεις του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη και του αρμόδιου Υφυπουργού Υγείας, Αντώνη Μπέζα, δημιουργούνται στον ΕΟΠΥΥ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του, οκτώ (8) επιτροπές για φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα και για φάρμακα υψηλού κόστους ειδικών παθήσεων, καθώς επίσης και οκτώ (8) επιτροπές εξωσωματικής. Οι επιτροπές εξωσωματικής γνωματεύουν επί αιτημάτων για έγκριση προσπαθειών ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πρόκλησης ωοθυλακιορρηξίας, καθώς και χορήγησης γοναδοτροπινών σε άνδρες, σύμφωνα με τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών του ΕΟΠΥΥ. Ειδικότερα, συγκροτούνται αντίστοιχες επιτροπές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Ηράκλειο, Λάρισα, Πάτρα, Ιωάννινα και Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται συνολικά, για 16 επιτροπές που θα απαρτίζονται από 269 τακτικά και 132 αναπληρωματικά μέλη.

Επίσης, και σε ό,τι αφορά την περιοχή με όμοια απόφαση συγκροτούνται τέσσερεις (4) Πρωτοβάθμιες Υγειονομικές Επιτροπές και δύο (2) Δευτεροβάθμιες Υγειονομικές Επιτροπές για την παραπομπή σε αυτές θεμάτων υγειονομικής περίθαλψης του προσωπικού της ΔΕΗ ΑΕ, ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, ΑΔΜΗΕ ΑΕ και λοιπών ασφαλισμένων στον πρώην ΚΑΠ-ΔΕΗ-δικαιούχων. Οι Πρωτοβάθμιες Επιτροπές συγκροτούνται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Πτολεμαΐδα και οι Δευτεροβάθμιες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον συγκροτείται στην Αθήνα μία (1) Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή για την παραπομπή σε αυτή θεμάτων υγειονομικής περίθαλψης των ασφαλισμένων του ΤΑΥΤΕΚΩ.

prlogos.gr
Από το Blogger.