Header Ads

Μιχάλης Σίσιος: Νικητής στη ζωή και στις εκλογές

Πόσες ιδιότητες μπορεί να συνδυάσει ένας νέος στην Ελλάδα του 2014 με τις περιορισμένες ευκαιρίες αλλά και τις περίσσιες δικαιολογίες; Την απάντηση δίνει με την πορεία του, έως σήμερα, ένας από τους πιο ξεχωριστούς νεαρούς υποψηφίους στην εκλογική μάχη για την Αυτοδιοίκηση.
Ο Μιχάλης Σίσιος από την Πτολεμαΐδα είναι δάσκαλος (σε ειδικό σχολείο), αθλητής, αναγνώστης (διακόνημα σε ναό), προσφάτως δημοτικός σύμβουλος -με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα να του δίνουν, όπως λέει επικαλούμενος τα τοπικά μέσα ενημέρωσης στην Εορδαία Κοζάνης, τους περισσότερους σταυρούς στον συνδυασμό του ανεξάρτητου Σάββα Ζαμανίδη «Εορδαία - Δήμος Πολιτών»-, ενώ σε όλα αυτά προστίθεται και η «ιδιότητα» του ατόμου με αναπηρία!


«Αν δεν προσπαθήσεις, δεν πρόκειται να καταφέρεις τίποτα. Αυτό λέω και στα παιδιά μου, στους μαθητές μου δηλαδή, και προσπαθώ να γίνω το ζωντανό παράδειγμα για αυτά και τις οικογένειές τους. Δυστυχώς όμως υπάρχει έλλειψη Παιδείας στα ζητήματα των ΑμεΑ. Οταν κάποιος σταθμεύει μπροστά σε μια ράμπα, κάνει τη ζωή μας λίγο πιο δύσκολη. Το ίδιο και οι ελλιπείς υποδομές στις δημόσιες υπηρεσίες. Αυτά και πολλά άλλα συνθέτουν μια κοινωνία αφιλόξενη» λέει στη «δημοκρατία» ο 30χρονος.
Αυτές οι... ελληνικές παθογένειες τον έστρεψαν και στην ενασχόλησή του με τα κοινά. Ο «κύριος Μιχάλης», όπως τον αποκαλούν οι μαθητές του στο Ειδικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, γεννήθηκε το 1984 και τα πρώτα βήματά του έγιναν με τη βοήθεια των τροχών του αναπηρικού αμαξιδίου. «Στο δημοτικό κατάλαβα ότι αυτό που ήθελα στη ζωή μου ήταν να γίνω δάσκαλος και είχα την ευλογία να μου στείλει ο Θεός δύο υπέροχους γονείς και μια αδελφή, τη Χριστινούλα μου, που με στήριξαν σε όλα».


Η Ορθοδοξία


Ως αθλητής στον σύλλογο ΑμεΑ «Πτολεμαίος» διακρίθηκε στις ρίψεις με την αρωγή της προπονήτριάς του Ελισάβετ Καλταβαρίδου και έφτασε πριν από λίγα χρόνια μέχρι το Παγκόσμιο Μίτινγκ του Νότινγκαμ, ενώ η Ορθοδοξία αποτελεί την κινητήριο δύναμή του: «Ημουν ψάλτης στην ενορία της Αγίας Σκέπης και πριν από πέντε χρόνια χειροτονήθηκα αναγνώστης», καταλήγει, χωρίς να αποκλείει στο μέλλον να... δοκιμάσει και τα ράσα.

dimokratianews.gr
Από το Blogger.