Header Ads

«Ο πρωθυπουργός της ανεργίας, τάζει νέες θέσεις εργασίας»

Ο Γιάννης Μηλιός, υποψήφιος ευρωβουλευτής και υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες για τη δημιουργία 550.000 νέων θέσεων εργασίας, δήλωσε:

-«Ο πρωθυπουργός της ανεργίας, του κλεισίματος των επιχειρήσεων, του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, της κατάργησης κάθε εργασιακού δικαιώματος, της βίας κατά εργαζομένων και της διαπόμπευσης κάθε διεκδίκησης, τάζει δήθεν 550.000 νέες θέσεις εργασίας.
-Θυμίζουμε βέβαια ότι σε ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου του 2012 δήλωνε ότι «σε μια τετραετία μπορούμε να κατεβάσουμε την ανεργία από το 24% στο 10%». Τα πρώτα δυο χρόνια απλά την ανέβασε στο 28%...
-Λίγο αργότερα στις 29 Ιανουαρίου 2014, μετά από σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας δήλωνε «προτεραιότητα της κυβέρνησης για το 2014 η αντιμετώπιση της ανεργίας" και εξήγγειλε προγράμματα για 440.000 ανέργους.
-Προφανώς όσο χειροτερεύουν τα πράγματα για τη δικομματική κυβέρνηση του, τόσο ο κ.Σαμαράς θα τάζει περισσότερες θέσεις εργασίας (την ίδια ώρα που κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για «λαϊκισμό»)…
-Θυμίζουμε ότι η απορροφητικότητα των ήδη εξαγγελθέντων προγραμμάτων για την καταπολέμηση της ανεργίας είναι μόνο 56% και για τα ΑΜΕΑ είναι μόνο 3%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η ανεργία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από τους υποστηρικτές των μνημονίων που έχουν εξαθλιώσει το λαό μας.
-Η ανεργία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από εκείνους που την χρησιμοποιούν ως όχημα για να συμπιέζουν ολοένα προς τα κάτω τους μισθούς,
-Η ανεργία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από αυτούς που την χρησιμοποιούν για να συρρικνώσουν οποιαδήποτε κατάκτηση του εργατικού κινήματος και να κρατούν όμηρους τους ανέργους.
-Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι η εφαρμογή μια αναπτυξιακής οικονομικής πολιτικής είναι η απάντηση στην ανεργία.
Μόνη λύση είναι η ανατροπή αυτών των πολιτικών, η ανατροπή αυτής της κυβέρνησης.
Οι εκλογές στις 18 και 25 Μαίου είναι μια καλή ευκαιρία....»
Από το Blogger.