Header Ads

Συνδυασμός ΖΑΜΑΝΙΔΗ: Στον ΄αυτόματο πιλότο΄ η Λαϊκή Αγορά Πτολεμαίδας!

Στον «αυτόματο πιλότο» έχει θέσει ο δήμος Εορδαίας την Λαϊκή Αγορά Πτολεμαϊδας, η εν γένει λειτουργία της οποίας παραπέμπει σε εγκατάλειψη, όταν σε άλλες πόλεις ο αντίστοιχος θεσμός έχει βελτιωθεί σημαντικά, προσφέροντας σε εκθέτες και καταναλωτές πολιτισμένες συνθήκες συναλλαγών.

Ο επισκέπτης στον τεράστιο αυτό χώρο, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της πόλης και αποτελεί ιδανικό σημείο για πάμπολλες υπαίθριες δραστηριότητες. θα διαπιστώσει λακκούβες, μπαλώματα, σκουπίδια ενώ θα γίνει αποδέκτης παραπόνων από πλευράς των περιοίκων, οι οποίοι κάνουν λόγο για ελλιπή φροντίδα και καθαριότητα, παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος για την ανάπλαση και αναβάθμιση του χώρου. Κατά την ημέρα λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς η κατάσταση που επικρατεί είναι συνώνυμη της αταξίας και της ασυδοσίας αφού ο καθένας ενεργεί κατά βούληση. Στις παρακείμενες οδούς κυριαρχεί η απόλυτη αναρχία, με τον κάθε ένα να σταθμεύει όπου τον βολεύει, προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση και σύγχυση με ορατό το ενδεχόμενο ατυχημάτων. Οι πεζοί αναζητούν ασφαλείς διεξόδους, γεγονός που αποδίδεται στην απουσία αστυνόμευσης και οργάνωσης. Κανέναν δεν απασχολεί το χάος που επικρατεί εκεί, ούτε φυσικά τον επιφορτισμένο με το έργο της ΄΄εύρυθμης λειτουργίας΄΄ της Λαϊκής Αγοράς συνεργάτη της δημάρχου.
Η αδυναμία διαχείρισης του χώρου από την παρούσα δημοτική Αρχή, αποδεικνύεται και στο θέμα της λειτουργίας του υπαίθριου πάρκινγκ. Η σημερινή του εικόνα προκαλεί αποστροφή και είναι δείγμα της απραξίας των διοικούντων, με τα οχήματα να κατακλύζουν καθημερινά την έκταση αυτή και να σταθμεύουν άναρχα, δίχως να τηρούνται κάποιοι στοιχειώδεις κανόνες ορθής κατανομής και χρήσης του πάρκινγκ. Χειρότερα είναι τα πράγματα στο διπλανό υπόγειο πάρκνιγκ, όπου καταλήγουν απόβλητα και τα παντός είδους απορρίμματα, με τους πολίτες να μην πλησιάζουν εκεί γιατί αποτελεί εστία μόλυνσης και απειλεί την δημόσια υγεία. Μάλιστα διερχόμενοι καθημερινά από εκεί, χαρακτήρισαν το υπόγειο πάρκινγκ ως ΄΄υγιειονομική βόμβα’’
Οι κατά καιρούς δηλώσεις και οι σχεδιασμοί ΄΄επί χάρτου΄΄ για την αλλαγή του τοπίου και την αισθητική υπεροχή του χώρου έμειναν ως συνήθως στα χαρτιά. Όπως έμεινε στα χαρτιά, και το μεγαλεπήβολο έργο της βιοκλιματικής αγοράς! Δηλαδή ρυθμίστηκαν όλα τα ουσιώδη ζητήματα? Η Λαϊκή Αγορά λειτουργεί με υποδειγματικό τρόπο και το μόνο που απέμεινε είναι η βιοκλιματική της διάσταση? Όπως πάντα, ανακοινώσεις, εντυπωσιασμοί, μεγάλα λόγια, και έργα μηδέν!
Ο Τόπος έχει ανάγκη από μία δημοτική αρχή με άμεση αντίληψη της πραγματικότητας και των προβλημάτων δίδοντας λύσεις ρεαλιστικές και βιώσιμες. Όλα τα άλλα είναι φθηνά πυροτεχνήματα. Εκτυφλωτικά μεν, μικρής διάρκειας δε, και μετά το απόλυτο τίποτε. Πυροτεχνήματα για να καλύψουμε την αδυναμία και την απραξία μιας ολόκληρης τετραετίας!


Συνδυασμός ΄΄ ΕΟΡΔΑΙΑ –ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ με επικεφαλής τον ΣΑΒΒΑ ΖΑΜΑΝΙΔΗ.
Από το Blogger.