Header Ads

Προσοχή: Ελεγχοι στα αυτοκίνητα - Ακυρώθηκαν 7.200 που είχαν Κάρτα Καυσαερίων!

Από το Γραφείο του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μ. Παπαδόπουλου, ανακοινώθηκαν τα εξής στατιστικά στοιχεία, από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τις κινητές μονάδες μέτρησης καυσαερίων που λειτουργούν στο Νομό Αττικής.
Συγκεκριμένα:

Από τον έλεγχο των έξι (6) μονάδων που λειτουργούν στο Νομό Αττικής, διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:
1) 5.544 αυτοκίνητα ευρέθησαν δίχως να έχουν ανεφοδιαστεί με ΚΕΚ (Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων), αλλά η εκπομπή ρύπων ευρίσκοντο εντός των προβλεπόμενων ορίων.
2) 7.200 αυτοκίνητα τα οποία ήταν εφοδιασμένα με ΚΕΚ (Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων), αλλά αυτές ακυρώθηκαν διότι τα όρια εκπομπών ρύπων ήταν εκτός ορίων.
3) 613 αυτοκίνητα ευρέθησαν χωρίς να είναι εφοδιασμένα με ΚΕΚ (Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων) και τα όρια εκπομπής ρύπων ήταν εκτός των προβλεπόμενων ορίων.
Παράλληλα, οι κινητές μονάδες πραγματοποίησαν έλεγχο και για άλλες παραβάσεις, όπου διαπιστώθηκαν τα εξής:
1) 300 αυτοκίνητα κυκλοφορούσαν χωρίς Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου.
2) 300 αυτοκίνητα ήταν ανασφάλιστα.


3) 200 οδηγοί δεν φορούσαν κράνος, καθώς και 200 οδηγοί δεν φορούσαν ζώνες ασφαλείας.
4) 20 οδηγοί παρέβησαν τον ερυθρό σηματοδότη και 400 οδηγοί επέπεσαν σε άλλες παραβάσεις.


Διάθεση, για χρήση μέχρι 31/12/2014, δεκατεσσάρων κινητών μονάδων ελέγχου καυσαερίων, κυριότητας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σε Περιφερειακές Ενότητες της Χώρας

Υπεγράφη από τον Υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, απόφαση για τη διάθεση για χρήση μέχρι την 31/12/2014, δεκατεσσάρων (14) κινητών μονάδων τεχνικού ελέγχου οχημάτων, κυριότητας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στις εξής δεκατρείς (13) Περιφερειακές Ενότητες της Χώρας: Σερρών, Ιωαννίνων, Κοζάνης, Τρικάλων, Μαγνησίας, Λέσβου, Αιτωλ/νιας, Κυκλάδων, Ηρακλείου, Έβρου, Αχαΐας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας. Η διάθεση των κινητών μονάδων γίνεται στο πλαίσιο ελέγχου μέτρησης καυσαερίων των αυτοκινήτων για περιβαλλοντικούς λόγους.
Από το Blogger.