Header Ads

Προστασία και τυπικά του "ακατάσχετου" των 1.500 €

Μετά τα πρόσφατα συμβάντα κατά την καταβολή του «κοινωνικού μερίσματος» και την κατάσχεση αυτού από πολίτες, με οφειλές, τόσο ως προς το Δημόσιο, όσο και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προχωρά στην εφαρμογή ειδικού σχεδίου προστασίας ενός ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού για κάθε οφειλέτη έως του ποσού των 1.500 ευρώ.



Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, που προβλέπει ακατάσχετο όριο 1.500 ευρώ για έναν λογαριασμό μισθοδοσίας ή άλλον τραπεζικό λογαριασμό για κάθε πολίτη, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων πρόκειται να δημιουργήσει ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXIS, εντός των επόμενων ημερών, όπου όλοι οι φορολογούμενοι θα μπορούν να δηλώσουν τα στοιχεία του λογαριασμού αυτού.

Οι φορολογούμενοι θα δηλώνουν τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ).

Στη συνέχεια, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα ενημερώσει τις Τράπεζες, προκειμένου να υπάρξει προστασία του, από κατασχέσεις, είτε για οφειλές προς το Δημόσιο, είτε για ιδιωτικά χρέη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, προτεραιότητα, ως ακατάσχετος λογαριασμός, έχει ο λογαριασμός μισθοδοσίας, ενώ αν δεν υπάρχει τέτοιος, μπορεί να είναι οποιοσδήποτε άλλος.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Από το Blogger.